Logo vierklank.nl
Aanschaf van zonnepanelen kan via de gemeente met korting.
Aanschaf van zonnepanelen kan via de gemeente met korting. (Foto: )

Grootschalige inkoopactie voor verduurzaming koopwoningen

Woningeigenaren in de gemeente De Bilt kunnen deze zomer deelnemen aan een grootschalige inkoopactie van zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas en hybride warmtepompen.

De inkoopactie wordt georganiseerd door Winst uit je woning, in opdracht van de gemeente De Bilt. Door de inkoop op grote schaal zijn de prijzen scherp en de producten van hoogwaardige kwaliteit. Voor isolatiemaatregelen en hybride warmtepompen is bovendien subsidie beschikbaar. Inschrijven voor de inkoopactie kan tot 15 augustus 2021 via www.jouwhuisslimmer.nl/de-bilt, het gemeentelijke online energieloket. 

Besparen
Door mee te doen met de inkoopactie kunnen woningeigenaren flink besparen op hun energiekosten én op de investering in energiebesparende maatregelen. Gemeente De Bilt wil woningeigenaren zo ondersteunen bij het verlagen van hun energielasten. Door nu al isolatiemaatregelen te treffen of een warmtepomp aan te schaffen, verminderen woningeigenaren ook hun aardgasverbruik. Al deze verduurzamingsmaatregelen helpen klimaatverandering tegen te gaan.

Investering
De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren al sterk gedaald en woningeigenaren krijgen met deze actie bovendien 21% van de aanschafprijs terug. Een investering die loont voor alle huiseigenaren. Met een hybride warmtepomp zorgt u voor een stevige daling van uw gasverbruik. De besparing op uw energierekening kan daarmee oplopen tot 400 euro per jaar. Nieuwe subsidieregels maken de aankoop bovendien aantrekkelijker voor huiseigenaren. Gaat uw voorkeur uit naar spouwmuurisolatie, een maatregel die veel oplevert en weinig kost? Dan krijgt u advies van een onafhankelijk adviseur over het beste type isolatie voor uw woning, zodat u optimaal kunt besparen.

Btw-teruggave
Naast het inkoopvoordeel en een lagere energierekening, kunnen woningeigenaren profiteren van ruime subsidie van de Rijksoverheid en/of btw-teruggave. Huiseigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen afnemen, of één isolatiemaatregel in combinatie met een hybride warmtepomp, hebben de optie om de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) te benutten. Daarmee krijgen zij een deel van de kosten terug. De besparing loopt op tot 21% van de aanschafkosten voor zonnepanelen en 40% van de aanschafkosten voor een hybride warmtepomp. Als u beide maatregelen laat uitvoeren via deze actie, dan vraagt Winst uit je woning de subsidie voor u terug.

Gratis en vrijblijvend inschrijven voor de advies- en inkoopactie kunt u vóór 15 augustus 2021 doen via www.jouwhuisslimmer.nl/de-bilt, of neem contact op met de helpdesk van Winst uit je woning via telefoonnummer 023 583 69 36.

Meer berichten