Logo vierklank.nl
Jan Mulder exposeert in het servicecentrum.
Jan Mulder exposeert in het servicecentrum. (Foto: )

Jan Mulder speelt met verf en penselen.

Na zijn pensionering 2 jaar terug heeft Jan Mulder schilder- en tekenlessen gevolgd bij de SWO De Bilt. Als ‘proef’ en ter invulling van de vrije tijd. Dat bleek een schot in de roos, geen kunstboek was meer veilig en de honger naar informatie was enorm. Mulder maakte vervolgens kennis met de Larense School en de stijlen van schilders als Jan Wolkers en Hans van Ieperen. 

Als grotendeels autodidact is Mulder zich bewust van de onvolkomenheden in zijn ‘kunstwerken’. Mulder: ‘Maar ik beoog dan ook geen erkenning. Het spelen met verf en penselen en de voldoening over het eindproduct vormen voor mij de beloning van mijn hobby. Mijn schilderhobby heeft in hoge mate bijgedragen aan een ongecompliceerde quarantainetijd van 3 maanden en de daarop volgende lock down van bijna een jaar’. 

Jan Mulder is nu ook recordhouder expositie bij Mens De Bilt. In maart 2020 waren zijn schilderijen in Restaurant Bij de Tijd. Twee dagen later ging heel Nederland op slot en kon niemand zijn schilderijen komen bekijken. Na de verhuizing naar de Molenkamp zijn ook de schilderijen verhuisd voor een tweede kans en weer ging Nederland dicht. Na al deze pech kunnen de kunstwerken van Jan Mulder nog tot half september bekeken worden in Servicecentrum De Bilt, Molenkamp 60 in De Bilt. (Bea Alma)

Meer berichten