Logo vierklank.nl
<p><em>Ongewenste creativiteit op het oorspronkelijke bord in de Westbroekse Korssesteeg.</em></p>

Ongewenste creativiteit op het oorspronkelijke bord in de Westbroekse Korssesteeg.

(Foto: )

Aangepaste poster-vaccinatiecampagne

In de gemeente De Bilt staan 25 billboards verspreid over de verschillende kernen waarop burgemeester Sjoerd Potters, de wethouders Madeleine Bakker en Dolf Smolenaers en een aantal inwoners mensen oproepen om ook de mouwen op te stropen om zich te laten vaccineren.

door Marijke Drieenhuizen

Tegenstanders van het vaccineren of vandalen hebben inmiddels meerdere billboards beklad met anti-vaccinatieleuzen. De campagne bereikt zo niet het gewenste effect en de gemeente past de campagne daarom aan. De intentie was goed: mensen oproepen zich te vaccineren om zo de vaccinatiegraad te laten stijgen waardoor bij nieuwe mogelijke uitbraken er minder besmettingen zullen zijn; zeker nu volgens het RIVM de Deltavariant aan een opmars bezig is. Daarbij is ook duidelijk dat iedereen zelf de keuze mag maken om zich wel of niet te laten vaccineren. Daarom staat er op de billboards ook een verwijzing naar de website van de rijksoverheid met feitelijke informatie over het coronavirus en het vaccineren.

Wethouder
Een van de deelnemers aan de campagne is wethouder Madeleine Bakker. Zij wilde ook graag meedoen. ‘Als wethouder Volksgezondheid, dochter van een bejaarde moeder, moeder van in grote steden wonende jeugdigen en sociale liefhebber met vrienden, vriendinnen en vele anderen laat ik me vaccineren voor de gezondheid van ons allen. Hoe meer mensen gevaccineerd zijn, des te kleiner de kans op ziekte, te grote belasting van de zorg en verkleinen van het risico dat andere zorg niet geleverd kan worden’.

Aangepaste campagne
De campagne stopt niet, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten, alleen zullen ze de bekladde posters van de campagne verwijderen. Hier wordt een alternatief voor geplaatst met hetzelfde motto. Wethouder Madeleine Bakker: ‘We laten de bekladde posters dus verwijderen aangezien we de bekladding beledigend vinden voor de inwoners uit onze gemeente die hieraan hun medewerking hebben verleend. Naast de postercampagne communiceren we ook via onze eigen communicatiekanalen omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Als onze inwoners twijfelen over een coronavaccinatie vinden we het belangrijk dat ze de juiste informatie tot zich nemen om tot een persoonlijk goede keuze te komen en niet via desinformatie die helaas ook rondgaat’. 

Meer berichten