Logo vierklank.nl
Zaterdag 3 juli was dit het beeld van de buitenzijde; vanaf donderdag 8 juli is al het moois binnen weer te bewonderen.
Zaterdag 3 juli was dit het beeld van de buitenzijde; vanaf donderdag 8 juli is al het moois binnen weer te bewonderen. (Foto: )

Kwaliteitsslagerij Zweistra heropent

In december 2007 vestigde Kwaliteitsslagerij Zweistra zich in Maartensdijk; broer, Andries Zweistra, was de eigenaar van deze slagerij. Aard-Jan Zweistra werkte jarenlang met heel veel liefde en passie voor het vak in de zaak en leerde de kneepjes van het vak van zijn broers Andries en Henk.

door Henk van de Bunt

Even dacht Aard-Jan nog iets anders te moeten doen; hij startte de MER-opleiding en later de PABO. Tot op een dag in 2014 Andries hem vroeg de slagerij in Maartensdijk over te nemen. Andries wilde zich samen met Henk meer richten op de worstmakerij en het leveren aan derden. Aard-Jan: ‘Lang hoefde ik hier niet over na te denken, het was iets waar ik als jongetje van 14 jaar al van droomde toen ik bij hem werkte in andere slagerijen. Zo begon voor mij het grote avontuur van ondernemen in de slagersbranche, met mijn broers als grootste leveranciers. Vanaf die dag had ik een nieuwe droom erbij: Deze slagerij laten groeien en bloeien en ooit helemaal vernieuwen naar eigen wensen en die van onze klanten’. 

Verbouwen
Eind 2020 vonden hierover de eerste gesprekken plaats en medio maart werd de knoop doorgehakt; ‘We gaan de slagerij in Maartensdijk verbouwen’. Op 13 mei vonden de eerste sloopwerkzaamheden plaats, waarna 8 weken volgden van wederopbouw. Het is een lang en intensief proces geweest, waarin wij datgene wat wij in onze voorbereidingen hadden uitgezocht en besproken steeds meer zichtbaar zagen worden’.

Team
Aard-Jan: ‘In deze hele periode heeft dat veel van ons team gevraagd, maar niet in de laatste plaats ook van onze klanten en onze mede-ondernemers hier op het Maertensplein. De gunning, het sociale praatje, het vele geduld en de liefde die wij hebben ondervonden zal ons altijd bij blijven. Hiervoor willen mijn vrouw en ik iedereen dan ook hartelijk danken. Eindelijk mogen wij dan nu, op donderdag 8 juli, met gepaste trots de deuren openen van onze vernieuwde slagerij. Wij hopen u de komende dagen allemaal te mogen verwelkomen. Deze opening zal ook voor u feestelijk zijn. Er zullen mooie aanbiedingen zijn en ook een aantal win-acties. Houd hiervoor onze sociale media en advertenties in de gaten’.

Meer berichten