Frank van der Jagt bij Mens aan de Molenkamp in De Bilt.
Frank van der Jagt bij Mens aan de Molenkamp in De Bilt.

Nieuwe directeur-bestuurder Mens

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Na het vertrek van Evelien Ribbens als directeur-bestuurder van Mens De Bilt, nam Frank van der Jagt met ingang van 1 mei het stokje over. Als nieuwe bestuurder wacht hem nu een tijd van kennismaken met personeel en alle mogelijke organisaties binnen gemeente De Bilt.

Inmiddels is de 42-jarige Van der Jagt daar al druk mee bezig. Gemeente De Bilt is voor hem nog onbekend terrein, maar in het sociaal domein voelt hij zich als een vis in het water. ‘Na mijn studie Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht rolde ik als vanzelf de publieke sector binnen, een sector waarbinnen ik mij erg thuis voel’, vertelt Van der Jagt. ‘Na diverse functies als adviseur bij de BMC Groep en bestuursassistent binnen gemeente Delft vertrok ik in 2013 naar Ridderkerk’. In Ridderkerk leerde hij het sociaal werk kennen, eerst als Manager Innovatie en Ontwikkeling en uiteindelijk als directeur bij Facet Ridderkerk. Na 8 jaar vond hij het tijd om weer eens om zich heen te kijken en kwam Mens De Bilt op zijn pad.

‘Bij Mens De Bilt vind ik een prachtige nieuwe uitdaging. ‘De filosofie achter de organisatie, de verbinding van de preventieve kracht van het sociaal werk met (de toegang tot) zorg in één stichting, is voor mij inhoudelijk heel interessant’, legt Van der Jagt uit. ‘Daarnaast is het een boeiend moment om in te stappen. Boeiend omdat de organisatie in beweging is, met het CJG, dat vanaf 1 januari bij Mens De Bilt is ondergebracht. Tegelijkertijd wordt dit jaar het uiterste van ons gevraagd om in het herstel na de coronacrisis inwoners waar nodig de ondersteuning te bieden om mee te komen in de samenleving. Het zijn mooie uitdagingen die er echt toe doen. Daarnaast vind ik het fijn om nu eens in de regio te werken, waar ik woon’.

Inmiddels is Van der Jagt alweer een tijdje bezig en werkt hij zich in. Van der Jagt: ‘Ik leer de collega’s kennen en zie ze aan het werk. Het is inspirerend om hun verhalen over het werk en De Bilt te horen. Daarnaast leg ik nu veel contacten met maatschappelijke organisaties binnen de gemeente’.