Afbeelding

Vijf tassen die mee moeten op vakantie

Algemeen

De versoepelingen zijn een feit, de zomervakantie is in zicht en voorzichtig durven Nederlanders hun koffers te pakken voor een vakantie. Waar we vorig jaar massaal vakantie vierden in eigen land, trekken we dit jaar al veel meer de grens over. Waar we dan ook vakantie gaan vieren, een goede voorbereiding is het halve werk. Zoveel mogelijk in één koffer stoppen is vaak het motto, want meerde tassen meenemen is tenslotte te veel gesleep. Maar is dit ook zo? Gek genoeg is het juist handig om meerdere tassen mee te nemen. Zo ben je op iedere situatie voorbereid en ontstaat er allesbehalve gesleep. Hier lees je welke tassen jij echt moet meenemen voor een comfortabele vakantie. 

Strandtas
De strandtas is zo’n tas die in de jaren steeds verder is ondergewaardeerd. Nog steeds laten veel mensen hem thuis, want het is tenslotte niet praktisch om zo’n grote rieten mand in je koffer te proppen. Het neemt veel ruimte in en dat ene linnen tasje wat je altijd gebruikt volstaat prima. Wat wordt vergeten is dat de strandtas inmiddels ook een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Zo is het allang niet meer die grote zware mand, maar is zijn het strakke en hippe modelletjes die ontworpen zijn om je spullen te beschermen tegen vocht en zand. Daarnaast heeft het praktische vakjes zodat je niet uren op zoek bent naar je portemonnee als je een ijsje wilt halen. 

Telefoontasje
Klinkt suf? Wie denkt dat een telefoontasje alleen voor praktische senioren op fietsvakantie is heeft het mis. Het telefoontasje maakt zijn opmars en wordt steeds meer gebruikt door hippe reiziger en festivalgangers. En dat is niet voor niks. Allereerst biedt het bescherming aan je veel te dure telefoon. Op het strand word je telefoon beschermd tegen zijn grootste vijanden: zand en water. Er zijn zelfs volledig waterdichte modellen om ook in de zee de beste selfies te maken. Ten tweede scheelt het een hoop gesjouw wanneer je alleen je telefoon en pinpas mee wil nemen. Tijdens die citytrip of dat feest op het strand loop jij niet met een rugzak, maar heb je slechts een licht telefoontasje bij je met alles wat je nodig hebt. Stop hem onder je jas en je bent zakkenrollers te slim af.

Clutch
Tijdens het inpakken van je koffer zorg je er natuurlijk voor dat je dat leuke jurkje meeneemt voor een avondje chique uit eten. Lekker gebruind van het strand, haren en make-up gedaan en paraderen maar. Denk je. Want als je ontdekt dat je een rugzak mee moet nemen om je spullen in te doen baal je wel een beetje. Een tas kan je look maken of kraken. Zorg er daarom altijd voor dat je een clutch of een ander klein tasje mee hebt om je outfit mee te stijlen. Het handige van een neutrale clutch dat je het ook kunt gebruiken voor je pasjes, telefoon en paspoort in het vliegtuig. Klinkt chic, maar eigenlijk is het een ideaal reistasje! 

!