Logo vierklank.nl
Foto:

Buitenbioscoop Drive-in

Op vrijdag 9 juli organiseert Rotaryclub De Bilt-Bilthoven een unieke drive-in buitenbioscoop op het P&R-terrein van het NS-station Bilthoven aan de Rembrandtlaan. Op de parkeerplaats wordt een groot bioscoopscherm opgezet. Tijdens de filmvoorstellingen kunnen de bezoekers in hun auto blijven zitten. Het geluid van de film kan worden beluisterd via een specifiek radiokanaal dat vlak voor de voorstelling bekend wordt gemaakt. 

In de middag om 16.00 uur is er een film voor de jeugd: Frozen 2. ‘s-Avonds vinden 2 voorstellingen plaats. Zowel om 18.30 als 21.30 uur wordt de film Green Book gedraaid. De film gaat over Tony Lip, een uitsmijter, die zonder werk zit en besluit een baan aan te nemen als chauffeur. Hij moet een Afro-Amerikaanse klassieke pianist rondrijden op tour door het zuiden van Amerika. De film is in 2019 bekroond met een Oscar voor de beste film. De bezoekers krijgen per auto bij binnenkomst een picknickpakket. Tevens is het mogelijk om (non-alcoholische) drankjes te bestellen vanuit de auto. Deze zullen naar de auto’s worden gebracht. 

Het doel van het evenement is tweeledig. Als eerste een gezellige filmavond in de buitenlucht. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst van de avond afgedragen aan de Bee Foundation. Deze stichting van Sonne Copijn uit Groenekan werkt aan de versterking van het leefmilieu van bijen, hommels en vlinders in Nederland, door het aanleggen van bijenoases 

Meer informatie over de Buitenbios is te vinden op de website: www.buitenbiosdebilt.nl. Hier kunnen ook kaarten worden besteld voor de bioscoopvoorstellingen.

Als de weersomstandigheden het niet toelaten om de voorstellingen door te laten gaan, zal een alternatieve datum worden vastgesteld.

Meer berichten