Logo vierklank.nl
Het ontwerp van de duurzame speelplek met creatieve input van de leerlingen.
Het ontwerp van de duurzame speelplek met creatieve input van de leerlingen. (Foto: )

Project ‘Ontwerp een duurzame speelplek’

Op dinsdag 15 juni was in Maartensdijk de online presentatie van het project ‘Ontwerp een duurzame speelplek’. In de afgelopen 6 weken hebben de leerlingen van klas 1A uit Bilthoven en klas 1E uit Maartensdijk van Aeres VMBO Maartensdijk en de groepen 8 van de basisscholen WereldKidz de Kievit en Martin Luther King-school samen hieraan gewerkt. Er was volgens betrokkenen een unieke samenwerking die smaakt naar meer.

De opdracht was om een ontwerp te maken voor een duurzame speelplek op het terrein rond de basisscholen. De leerlingen hebben tijdens de presentatie hun ontwerpen gepitcht. Kinderburgemeester Carmen Braak, projectleider Bas van Hell van de gemeente de Bilt en buurtsportcoach Niels van Veelen hebben hierop gereageerd. 

Natuurlijk
Het terrein was voor dit project verdeeld in vijf kleine gebieden. Er wordt geprobeerd om het gebied zo in te richten dat er straks sport- en spelmogelijkheden, toestellen en natuurlijke materialen zijn om te spelen en te bewegen voor jong en oud. De resultaten van het ontwerp worden meegenomen in het definitieve plan dat door de gemeente samen met de buurt en alle betrokken partijen opgesteld zal worden. (José Dorresteijn)

Meer berichten