Logo vierklank.nl
Op een van de herkenningspunten (de Baronbrug): Joanne Ronhaar (Bilts Heerlijk) en buurtsportcoach Niels van Veelen.
Op een van de herkenningspunten (de Baronbrug): Joanne Ronhaar (Bilts Heerlijk) en buurtsportcoach Niels van Veelen. (Foto: )

Walk to Fight Cancer 2021 in De Bilt

Op zaterdag 10 juli 2021 organiseren diverse betrokken en enthousiaste vrijwilligers voor Stichting Fight cancer speciale wandelingen in steden en dorpen door heel Nederland. Zo wordt ook in De Bilt op 10 juli a.s. met medewerking van de buurtsportcoaches van MENS De Bilt en Bilts Heerlijk een Walk georganiseerd langs mooie plekjes in de gemeente.

door Henk van de Bunt

Walk to Fight Cancer is een wandeling met een lach en een traan, vol passie en sportiviteit. De opzet is kleinschalig en uiteraard worden de op dat moment geldende coronaregels in acht genomen. In 2020 is er tijdens de eerste editie van Walk to Fight Cancer op 10 locaties coronaproof gewandeld en werd er binnen 6 weken ruim 90.000 opgehaald. 

Afstanden
Inmiddels zijn er al 11 steden en dorpen aangehaakt en andere geïnteresseerde locaties kunnen zich nog bij Fight cancer melden. De te wandelen afstanden (12,5 of 25 km) gaan dwars door de natuur rondom de deelnemende plaats. Een intieme wandeling met maximaal 250 deelnemers per locatie, die in kleine groepjes van start gaan. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren; zo hopen de organisatoren een groot bedrag aan donaties op te halen voor baanbrekende kankeronderzoeken, die door Fight cancer worden geselecteerd.

De Bilt
Op 10 juli is de Walk in de gemeente De Bilt. Buurtsportcoach Niels van Veelen licht toe: ‘De start en finish is bij gemeentehuis Jagtlust, waar de deelnemers worden ontvangen door de buurtsportcoaches en leden van Bilts Heerlijk, die de route hebben uitgezet. De deelnemers krijgen een mooi shirt en een goodiebag met lunch voor onderweg; tijdens de wandeling zijn er geen verkeersleiders, de wandeling wordt begeleid door middel van een app. Wel zijn er herkenningspunten, bij elke kilometer, die is afgelegd. De route gaat richting de Uithof en dan richting Zeist. Onderweg kan een ijsje worden genuttigd op kosten van Mens De Bilt’. Aanmelden kan via www.fightcancer.nl.

Meer berichten