Logo vierklank.nl
Een deel van de kratten wordt door zo'n 30 leerlingen bewaakt.
Een deel van de kratten wordt door zo'n 30 leerlingen bewaakt. (Foto: )

School met de Bijbel zamelt nogmaals in voor De Voedselbank

Vrijdag 11 juni vervolgde de School met de Bijbel in Maartensdijk haar inzamelingsactie voor de Voedselbank in De Bilt. Nu werden meer dan 80 volgepakte kratten overgedragen.

door Henk van de Bunt

Adjunct directeur Harry Prosman vertelde er het volgende over: ‘Dat er toch nog 130 gezinnen zijn die vorige week van een pakket voedsel werden voorzien, zette ons tot nadenken. Vorige week konden er 23 kratten bij ons op school opgehaald worde maar wij knoopten er nog maar een weekje aan vast. Maandag 7 juni hadden we de 10 nieuwe kratten ook alweer gevuld en één van onze ouders gebruikte haar contacten op social media en wist met een spontane tikkie-actie maar liefst bijna 1000 euro op te halen. Daar ging zij met een achttal kinderen uit de bovenbouw mee naar de plaatselijke Jumbo. Binnen de kortste keren hadden ze vijf karren vol en daar vulden ze op school weer 20 kratten mee’.

Facebook
‘Ook werden er diverse mensen uit ons dorp via een Facebookpagina bij de actie betrokken. Prachtig dat er spontaan zoveel boodschappen werden afgegeven voor dit doel. Donderdagavond was er nog een veiling en de opbrengst daarvan is opnieuw bij de Jumbo besteed. Vrijdag werden de laatste artikelen door de leerlingen mee naar school genomen en diezelfde middag kwamen de medewerkers van de Voedselbank alles weer ophalen’.

Meer berichten