Logo vierklank.nl

Met vriendelijke groet,

Lucy Groenen

LG Sporthorses

E-mail: info@lgsporthorses.nl

Telefoon: 0637409172

Kerkdijk 66, 3615 BG Westbroek

www.lucygroenen.nl
Met vriendelijke groet, Lucy Groenen LG Sporthorses E-mail: info@lgsporthorses.nl Telefoon: 0637409172 Kerkdijk 66, 3615 BG Westbroek www.lucygroenen.nl (Foto: )

Van school- en kerkgebouw naar huisartsenpraktijk

Met ingang van maandag 1 november heeft Groenekan er een nieuwe huisartsenpraktijk bij. Vanaf deze datum nemen Hilda Boersma, Jeroen van Duijn en Marlies Huisman hun intrek in de Boskapel aan de Grothelaan in Groenekan. Zij wisselen om de beurt met de (dan voormalige) praktijk van dokter Mientjes in Westbroek.

door Walter Eijndhoven

Voor het zover was, ondertekenden zij op woensdag 2 juni het huurcontract met Stichting De Springplank. Het bestuur van de stichting en de drie huisartsen verheugen zich op de nieuwe functie van de Boskapel binnen de dorpskern.

Boskapel
Het pand staat er al sinds 1953. Kinderen kregen les in de twee lokalen en na schooltijd was de dorpsdokter hier te vinden. Na verloop van tijd kreeg de Boskapel er een nieuwe gymzaal bij en werd hier op zondag ook de kerkdienst gehouden door de Protestantse gemeente De Boskapel. Na 1985 fuseerde de school met basisschool de Nijepoort. Tot drie jaar terug maakte de protestantse gemeente gebruik van de grote zaal in het pand.

De Groene kern
Sinds het samengaan met de Protestantse gemeente De Bilt, stond het pand leeg. ‘Wij zochten naar een nieuwe, maatschappelijke functie voor de Boskapel’, vertelt Jaap Schuttevaer, voorzitter van de Stichting De Springplank. ‘Gelukkig hebben wij een nieuwe bestemming gevonden’. Secretaris Nienke Kuyvenhoven vult aan: ‘Wij zijn zeer verheugd dat wij midden in ons dorp huisartsenpraktijk ‘De Groene Kern’ kunnen huisvesten’.

Feestje
Maar, er moet nog veel gebeuren voor het zover is. Donderdag 3 juni ging de aannemer direct aan de slag met het pand. In het gebouw komen drie (spreek-)kamers, een receptie en een wachtruimte. ‘Ik kan niet wachten tot het zover is’, vertelt Hilda Boersma. ‘Voorlopig heb ik mijn praktijk nog aan de Oranjelaan’. Jeroen van Duijn en Marlies Huisman zijn eenduidig: ‘Het wordt een feestje als onze praktijk op 1 november wordt geopend’.

Meer berichten