De klussenbus klaar voor een karwei.
De klussenbus klaar voor een karwei.

De Klussenbus rijdt weer

Algemeen

Na ruim een jaar uit de running te zijn geweest, komt de Klussenbus weer langs om karweitjes op te knappen voor 65+’ers, gehandicapten en mensen met een uitkering. In verband met corona stond de bus meer dan een jaar stil.

door Walter Eijndhoven

Afgelopen jaar veranderde één en ander. Hoewel Stichting Klein karwei zelfstandig bleef, verhuisde het meldpunt voor klusjes naar het pand van Mens De Bilt. Vrijwilligers van de Klussenbus doen allerlei klusjes in en om huis, voor een tarief van 12 euro per klus. Wim Hugens: ‘Voorheen stelden wij altijd 12 euro per klus, dat maximaal een uur mocht duren. Veel klanten denken dus dat een klusje van bijvoorbeeld een half uur 6 euro kost, maar dat is niet zo. Of de klus nu 10 minuten duurt of een uur, de prijs blijft hetzelfde, 12 euro’.

Oproepbaar
De vrijwilligers van de Klussenbus zijn niet voor iedere klus oproepbaar. Tuinonderhoud, een kamer witten of schilderwerk horen daar niet bij. ‘Wij doen echt klusjes die niet langer duren dan één uur, legt Hugens uit. ‘Te denken valt aan ophangen en bevestigen van lampen, schilderijen, boekenplanken en dergelijke, kleine gaatjes in muren of plafonds dichten, lekkende kranen repareren, steunen bevestigen in de douche of op het toilet, cv ontluchten of bijvullen, schappen maken, gootsteen/ afvoer ontstoppen, gordijnrail vervangen/ bevestigen, wc-bril vervangen of lampen verwisselen en nog veel meer.

Dankzij de Stichting kan de Klussenbus 65-plussers, gehandicapten en mensen met een uitkering uit de brand helpen. Met het geld dat aan klusjes wordt verdiend, wordt nieuw gereedschap als boren, schroefjes, spijkers en dergelijke aangeschaft. Ook het onderhoud van de bus valt hieronder.

Meldpunt
Als u een klus heeft, kunt u het meldpunt bellen op werkdagen tussen 14.00 en 17.00 uur, op het telefoonnummer 030 2287799 of naar het meldpunt in Maartensdijk op nummer 0346 214161. Het meldpunt geeft uw aanvraag door aan de coördinator van de Klussenbus. Hij belt zo spoedig mogelijk om een afspraak te maken op een maandag, dinsdag of donderdag. Een vrijwilliger komt dan langs om de klus te klaren. Wim Hugens: ‘Oh ja, voor ik het vergeet, wij vragen de klant altijd cash te betalen, dus niet betalen per pin of met groot geld’.