Logo vierklank.nl
Estia Vonken, gids Zero Waste Tours.
Estia Vonken, gids Zero Waste Tours. (Foto: )

Boodschappen doen zonder plastic

Zaterdag 5 juni is er in Bilthoven een Zero Wast Tour. Gids Estia Vonken laat je zien hoe je verpakkingsvrij je boodschappen kunt doen bij lokale ondernemers.

Estia Vonken vindt het belangrijk om plasticvrij boodschappen te doen. ‘Ik realiseerde me een paar jaar geleden hoeveel plastic ik weggooide tijdens het koken van een maaltijd. En ik wilde eens kijken of dat ook anders kon’.

‘Ik heb voor mijzelf toen een challenge gemaakt: 14 dagen boodschappen doen zonder plastic verpakkingen. Daar heb ik veel van geleerd. Ik heb nieuwe winkels ontdekt en pas nu nog veel van het geleerde toe. Door minder plasticafval thuis te maken kan ik zelf een steentje bijdragen aan het verminderen van de afvalberg. In Bilthoven en De Bilt zijn er aardig wat winkels waar echt niet raar wordt opgekeken van je eigen zakje of bakje’.

Tijdens de Zero Waste Tour in Bilthoven deelt Estia graag haar tips en ervaring met plasticvrij boodschappen doen in Bilthoven. De Zero Waste Tours in Bilthoven vinden plaats op zaterdag 5 juni om 11.00 en 13.00 uur. Er kunnen vanwege de Corona-regels slechts 3 deelnemers per tour met Estia mee. Aanmelden kan via https://zerowastenederland.nl/helpen/zero-waste-wandeltours/

(Sofie Bakker)

Meer berichten