Logo vierklank.nl
<p><em>De Bilt: Kinderopvang Aeolusweg 14 in juni en juli 2021, kijkdagen week 26</em></p>

De Bilt: Kinderopvang Aeolusweg 14 in juni en juli 2021, kijkdagen week 26

(Foto: )

Sloop zeven gemeentelijke gebouwen

In opdracht van gemeente De Bilt wordt binnenkort gestart met de sloop van in totaal zeven gemeentelijke gebouwen. Het betreft gebouwen waarvan de oorspronkelijke maatschappelijke functies, zoals onderwijs, sport en kinderopvang zijn vervallen. 

door Henk van de Bunt

Met de sloop komen de locaties vrij voor herontwikkeling naar woningbouw. Het sloopbedrijf sloopt duurzaam, met hergebruik van materialen. Inwoners kunnen op de locatie een kijkje nemen en tegen een vergoeding deze materialen aanschaffen. Het sloopbedrijf laat de opbrengst ten goede komen aan de kas van de Lions Club. De data voor de kijkdagen worden ook via de website debilt.nl/wonen-en-bouwen/projecten bekend gemaakt. Voor deze kijkdagen moet, in verband met de planning en de coronamaatregelen, een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 071 3030500.

Circulair (duurzaam) slopen is het zodanig slopen van gebouwen om de materialen, die vrijkomen voor nieuwe doeleinden te kunnen gebruiken. Het leegstandsbeheer wordt voor de sloop beëindigd. Voorafgaand aan de sloop krijgen omwonenden een informatiebrief van het sloopbedrijf met een toelichting over de werkzaamheden, aanrijroutes werkverkeer en overige informatie. De hoofduitvoerder is tijdens de gehele duur van de werkzaamheden op de slooplocatie aanwezig. Omwonenden die tijdens de werkzaamheden vragen of klachten hebben kunnen naar hem toegaan, hem bellen (06 52348335) of het sloopbederijf bellen (071 3030500). 

Meer berichten