Logo vierklank.nl
Donna wordt gelukkig van muziek.
Donna wordt gelukkig van muziek. (Foto: )

Donna in finale Koninklijk Concertgebouw Concours

Dit jaar strijdt Donna van Leeuwen samen met vier andere jonge talenten (9 tot 14 jaar) om de eer in het Koninklijk Concertgebouw Concours. De celliste heeft na een selectie uit meer dan 200 inzendingen in de digitale voorronde ook de halve finale in Het Concertgebouw doorstaan. 

Op zaterdag 20 juni zal ze in de finale optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw voor een jury met onder anderen dirigent Vincent de Kort (bekend van Maestro), meesterpianist Thomas Beijer en violiste Julia Philippens. 

Muziek
De veertienjarige Donna van Leeuwen uit Bilthoven kijkt na een jaar zonder concerten enorm uit naar haar optreden in Het Concertgebouw: ‘Vanwege corona zijn er afgelopen jaar weinig concerten geweest en ik vind het heel fijn om weer ergens naartoe te kunnen werken. Ik heb er ontzettend veel zin in.’ Muziek speelt een grote rol in het leven van Donna vertelt ze: ‘Ik heb altijd veel van alle soorten muziek gehouden en zonder zou mijn leven niet compleet zijn. Muziek maken maakt mij gelukkig omdat het mij een heel fijn gevoel geeft om er helemaal in op te gaan. Ook merk ik dat ik mijn gevoelens met anderen kan delen. Het is bijzonder om te zien hoe mensen nadat ik heb gespeeld geraakt zijn’.

Ontwikkeling
Het Koninklijk Concertgebouw Concours bestaat dit jaar twaalf jaar en wordt sinds 2009 elk jaar georganiseerd door Het Concertgebouw voor jonge talenten in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar. De winnaar krijgt optredens tijdens een lunchconcert in de Kleine Zaal en ontvangt een bedrag van duizend euro ten behoeve van zijn of haar muzikale ontwikkeling. (Jacob van der Vlugt)

Meer berichten