Logo vierklank.nl
<p><em>Zo ziet een ANWB verkeersplein eruit.</em></p>

Zo ziet een ANWB verkeersplein eruit.

(Foto: Maarten Stolp Fotografie)

ANWB Verkeersplein in Maartensdijk

De Martin Luther Kingschool is genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Hiermee kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties, zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan. 

door Henk van de Bunt

Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moet de school onder andere zoveel mogelijk stemmen werven. Arjan Dam, directeur van de MLK, roept iedereen dan ook op om tussen 21 mei en 10 juni een stem uit te brengen via anwb.nl/verkeerspleinen zodat er wellicht na de zomervakantie een prachtig ANWB Verkeersplein op het schoolplein van de Martin Luther Kingschool ligt.

Verkeersplein voor schoolplein
De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. Sanne van den Rotten, projectleider van ANWB Verkeerspleinen: ‘We vinden het belangrijk dat kinderen al jong meters maken en wennen aan het verkeer. Een verkeersplein biedt scholen én ouders de kans om hun kinderen in een veilige omgeving te leren fietsen en tegelijkertijd kennis te laten maken met verschillende verkeerssituaties. Zo sturen ze hun zoon of dochter straks met een gerust hart op pad’.

Wijk-overstijgend
Arjan Dam: ‘Hoe mooi zou het zijn als wij dit gaan winnen. De gemeente is van plan om in samenspraak met de scholen een wijk-overstijgende speelplek in te richten op en rondom ons schoolplein. Het ANWB verkeerplein kan goed in deze plannen worden meegenomen. Het mooie van een ANWB verkeerplein op ons schoolplein is dat alle kinderen hier gebruik van kunnen maken. Ook kinderen van andere scholen en na schooltijd. Dit omdat wij geen afgesloten schoolplein hebben. Een mooie aanwinst voor de school en het dorp’.

Winnaar
In totaal zijn er in Utrecht 14 scholen die kans maken op het ANWB Verkeersplein. Om het ANWB Verkeersplein te winnen, wordt per provincie de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de grootte van de school. Op basis van het aantal stemmen en de motivering op het aanmeldformulier, bepaalt de Adviescommissie uiteindelijk wie er wint. De winnaars worden op 21 juni geïnformeerd, waarna het ANWB Verkeersplein tussen 5 juli en 10 september wordt aangelegd. Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend.

Gun je Maartensdijk een ANWB Verkeersplein? Stem dan tussen 21 mei en 10 juni via anwb.nl/verkeerspleinen

Meer berichten