Logo vierklank.nl
Als afscheid krijgt Jan uit handen van de voorzitter een prachtige bos bloemen voor zijn partner en een tinnen bord op een standaard met de tekst: ‘Bedankt voor je inzet al die jaren, met zijn naam en logo van SVM.
Als afscheid krijgt Jan uit handen van de voorzitter een prachtige bos bloemen voor zijn partner en een tinnen bord op een standaard met de tekst: ‘Bedankt voor je inzet al die jaren, met zijn naam en logo van SVM. (Foto: )

Verzorger Jan Rigter neemt afscheid van SVM

Op de laatste trainingsmiddag zaterdag 22 mei heeft voetbalvereniging SVM uit Maartensdijk afscheid genomen van verzorger Jan Rigter. Jan is 30 jaar als verzorger in het amateurvoetbal actief geweest waarvan 24 jaar bij SVM. 

door Kees Diepeveen

Na zijn actieve voetbalperiode werd Jan gevraagd of verzorger geen mooi vervolg op zijn voetbalcarrière zou kunnen zijn. Daar had hij wel zin in en heeft een cursus gevolgd bij Instituut Tim van der Laan in Utrecht. Na het behalen van het diploma Sportmassage/Verzorger ging Jan aan de slag bij voetbalvereniging VVZA in Amersfoort. Na drie jaar maakte hij de overstap naar SVM in Maartensdijk, de club waar hij vroeger gevoetbald had. Zeven jaar geleden had Jan al eerder door privéomstandigheden afscheid genomen. Dat duurde een jaar want het begon weer te kriebelen. Hij hoorde dat voetbalvereniging SEC in Soest een verzorger zocht voor de selectie. Jan en SEC werden het snel eens wat resulteerde in een tweejarig contract. Daarna kwam Jan weer terug bij SVM waar hij met open armen werd ontvangen. 

Fijn persoon
Voorzitter van SVM Frans van der Tol sprak zijn tevredenheid en waardering uit over het functioneren van Jan Rigter. ‘Een fijn persoon om mee samen te werken. Je kon op hem bouwen. Niet alleen op de training en tijdens wedstrijden was hij aanwezig ook als er iets extra’s werd gevraagd kon je op hem rekenen. En wat natuurlijk erg belangrijk was dat hij met spelers en trainers goed overweg kon. We vinden het fijn dat Jan nog aan SVM verbonden blijft. Met name op de kaartavonden waar hij de standen bijhoudt’.

Vertrouwensband
Jan heeft altijd met buitengewoon veel plezier de functie van verzorger vervuld. Jan: ‘SVM is een heel fijne club waar het goed werken is. Ik had een prachtige verzorgings-ruimte tot mijn beschikking waar ik de jongens heel goed kon behandelen. Omdat SVM een leerbedrijf is heb ik in de loop van de jaren ook 7 stagiaires begeleid bij het praktijkdeel van hun opleiding fysiotherapie dan wel sportverzorger/masseur. Je hebt als verzorger een vertrouwensband met de jongens. Tijdens de behandelingen hebben ze me veel toevertrouwd maar hield dat voor mijzelf. Zo ontstaat er een band met de spelers die ik koester. Ik neem nu afscheid van mijn hobby. Ik wil gaan reizen met mijn vrouw. Daar past een dienstverband waar men op je rekent niet meer bij. Maar ik heb aangegeven wel beschikbaar te blijven om een keer in te vallen wanneer dat nodig is en zal ook zeker wedstrijden van de selectie blijven bezoeken’.

Meer berichten