Logo vierklank.nl
Pas in 2022 valt er weer van het sculptuurzagen op het Houthakkersfeest te genieten. (foto Walter Eijndhoven).
Pas in 2022 valt er weer van het sculptuurzagen op het Houthakkersfeest te genieten. (foto Walter Eijndhoven). (Foto: )

Houthakkersfeest afgelast

Onlangs heeft het bestuur van het Houthakkersfeest Lage Vuursche moeten besluiten dat het voor aanstaande 21 en 22 augustus geplande evenement niet door kan gaan. Vorig jaar was het organiseren van het evenement ondenkbaar. Dit jaar is er lang nagedacht over een versie in aangepaste vorm of over een alternatief.

Er is uitvoerig overleg gevoerd met de betrokken instanties. Het bestrijden van Covid-19 ontwikkelt zich langzaam in de goede richting maar er is nog een (lange) weg te gaan. Dit heeft tot gevolg dat een evenement van het formaat Houthakkersfeest risico’s oplevert die maar deels met voor de organisatie onmogelijk te bekostigen extra maatregelen zijn op te lossen. Hierbij speelt ook mee dat het terrein in Lage Vuursche in een natuurgebied ligt waar de drukte met de dagelijks vele bezoekers zelfs zonder het Houthakkers feest soms al een flinke uitdaging is.

Dit alles bij elkaar optellend is het bestuur tot dit besluit gekomen. Met verwachtingsvol vertrouwen wordt uitgekeken naar het 34e Houthakkersfeest Lage Vuursche dat plaats zal vinden op 20 en 21 augustus 2022.

Meer berichten