Logo vierklank.nl
<p><em>Na het startschot van burgemeester Sjoerd Potters, gaat team Astrid als eerste van start.</em></p>

Na het startschot van burgemeester Sjoerd Potters, gaat team Astrid als eerste van start.

(Foto: )

ALS-Lenteloop van start

Zondag 23 mei, op eerste Pinksterdag werd om 16.00u op het Vinkenplein in Bilthoven het startschot gelost van de ALS-Lenteloop. Filmbeelden ervan staan op de website van de ALS-Lenteloop.

door Walter Eijndhoven

Tussen maandag 24 mei en zondag 6 juni wil de organisatie van de ALS-Lenteloop weer zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Het motto van dit jaar is ‘Bilthoven beweegt’.

Oplossing
Door de coronamaatregelen kan de echte Lenteloop ook dit jaar weer niet plaatsvinden, maar de organisatie vond een goede oplossing. Dit jaar kan iedere deelnemer tussen maandag 24 mei en zondag 6 juni meedoen op een dag en tijd die hem zelf schikt. Lopend, rennend of met de rolstoel langs markante gebouwen en bijzondere plekken in Bilthoven. Deelnemers kunnen inschrijven voor de volgende afstanden: RTV Utrecht (5 km), FunRun of FunWalk, PWC (10 km) en FunRun of FunWalk (of de 500 meter special).

QRcode
Geïnteresseerd in een bepaalde plek in Bilthoven? Scan de betreffende QR-code en hoor en zie wat deze plek zo bijzonder maakt. Inmiddels doen 802 deelnemers mee, verdeeld over 104 teams en is al minimaal 135.000 euro opgehaald. De feestelijke afsluiting vindt plaats op zondag 6 juni met een livestream optreden van de Hermes House Band.

Meer berichten