V.l.n.r. Yaser, Jawid en Fabiene van Fresh Plaza.
V.l.n.r. Yaser, Jawid en Fabiene van Fresh Plaza.

Versmarkt in winkelcentrum is aanwinst voor buurt

Algemeen

door Henk van de Bunt

Woensdag 17 februari opende in Het Winkelcentrum Planetenbaan in Bilthoven, de vers-markt Freshplaza van Jawid Kazemi en Yaser Khajekzadeh. De wijk was al sinds het vertrek van de groentewinkel, de slager en de Lidl aangewezen op andere winkelcentra. De buurt is lovend en dankbaar over hun komst: ‘Geweldig dat deze jonge ondernemers dit aandurven in deze coronatijd’.

Sindsdien kunnen de wijkbewoners weer dicht bij huis een groot deel van hun boodschappen doen: van verse groenten en fruit, kruidenierswaren, vlees, vis, kip, noten tot aan schoonmaakmiddelen zijn er verkrijgbaar. De eigenaren openden die ochtend vol trots hun winkeldeuren en de aanwezige en latere klanten waren direct al vol lof over het assortiment.

Hele gemeente
Yaser en Jawid willen iets betekenen voor de buurt en eigenlijk voor de gehele gemeente: ‘Je ziet vooral Aziatische producten in onze winkel, maar we verkopen ook Nederlandse afhaalmaaltijden en vers belegde broodjes. Sinds kort verkopen we ook Italiaans schepijs’. De ondernemers uit Utrecht werden getipt door een collega uit het stil geworden winkelcentrum; hij kon ze van het bestaansrecht van een vers-markt overtuigen. Gelijk al vanaf de opening is de klandizie goed te noemen. Een bezoeker met een volle boodschappentas verlaat de winkel met een goed bedoeld ‘tot ziens’. Een oudere dame geniet van een Italiaans ijsje: ‘Eerst kocht ik alleen maar dadels, maar de winkel breidt steeds meer uit. Alles is hier ‘werelds’ lekker’.

Ondersteunend
De komst van de nieuwe Jumbo op de plaats van de oude Lidl zien Jawid en Yaser zeker niet als bedreigend; eerder als ondersteunend en versterkend. ‘Er zijn in deze wijk meerdere oudere bewoners en onlangs is de nieuwe wijk ‘Hof van Bilthoven’ gerealiseerd. Naast een aantal gelijksoortige producten hebben wij ook veel te bieden wat niet 1-2-3 in de andere supermarkten is te vinden’. Als voorbeeld noemt Yaser de aanbiedingen van deze week zoals Iraanse dadels en diverse soorten Surinaamse kruiden. In hun zaak is ook een Post-nl afhaalpunt gevestigd.

Rekken vol kruiden van een wereldmerk.