Logo vierklank.nl
AZM leden bij de start van de fietstocht.
AZM leden bij de start van de fietstocht. (Foto: )

AZM popelt om weer als koor te zingen

Het Algemeen Zangkoor Maartensdijk hoopt op een versoepeling van de coronamaatregelen. Dan kan het zanggezelschap weer als koor gaan zingen. Nu wordt er elke donderdag digitaal gerepeteerd via zoom. 

door Kees Diepeveen

Het koor heeft sedert de invoering van de loc-down in maart 2020 slechts één keer met elkaar gezongen in de sporthal van de Vierstee in Maartensdijk. Daarop volgde de zomerstop waarin vanzelfsprekend geen activiteiten plaatsvonden. In september startte het nieuwe seizoen en begon het koor weer met repetities in de sporthal op 1,5 meter afstand. De opstart heeft echter kort geduurd . Na vier repetities met een opgesplitst koor werd het repeteren opnieuw stilgelegd. Om toch te kunnen blijven zingen in koorverband werd het koor-Zoomen vanuit huis geïntroduceerd. Online zingen per stemsoort. Ondanks dat dit voor niemand een groot genoegen is neemt toch een groot aantal koorleden hieraan deel.

Online zingen
Sinds september 2020 staat het koor onder leiding van de ervaren koordirigente Julia Scepanovic. Zij heeft het zingen via zoom geïntroduceerd bij AZM. Online zingen per stemsoort, maar niet vierstemmig. Elke donderdagavond krijgen de koorleden op deze digitale wijze les. Een hele aparte ervaring om alleen voor het computerscherm te zingen maar wel belangrijk om elkaar digitaal te blijven ontmoeten en zo de binding tussen de koorleden vast te houden. Toch kunnen de koorleden niet wachten om weer bij elkaar te komen en het nieuwe repertoire waarmee gestart is weer vierstemmig te kunnen zingen. Dit repertoire bevat het zingen van klassiek tot wereldmuziek.

Fietstocht
Om elkaar toch weer een keer te kunnen zien en ontmoeten heeft het bestuur voor belangstellende (oud-)leden op Hemelvaartsdag 13 mei een fietstocht georganiseerd. Onder een strak blauwe lucht konden de ruim 20 deelnemers vanaf 10.00 uur starten bij de Ontmoetingskerk in Maartensdijk. In groepjes van twee gingen de deelnemers op pad met een route en een versnapering. De route was 23 kilometer lang en voerde de deelnemers door de bossen van Lage Vuursche en Hollandsche Rading waar het goed toeven was met het prachtige weer. Om half twee was iedereen weer present. Met een lekker flesje wijn als trofee fietsten de deelnemers weer naar huis. 

Wanneer de Korenbond en het RIVM het weer toestaan worden de repetities op de donderdagavond in de Vierstee hervat. Voor nieuwe leden is altijd een plek. Zij mogen de eerste 3 weken vrijblijvend meezingen en kunnen dan ervaren hoeveel plezier en ontspanning zingen geeft. Voor meer info en vragen over het koor: www.zangkoormaartensdijk.nl

Meer berichten