Logo vierklank.nl
Claudie bij een van haar werken.
Claudie bij een van haar werken. (Foto: )

Expositie Meta-Morfose in de Woudkapel

Kunstadviseur en kunstschilder Claudie Douwes Dekker toont een selectie uit haar werk in de Woudkapel (Beethovenlaan 21, Bilthoven). De expositie is getiteld: Meta-Morfose; gedaantewisseling en vooral een verandering van vorm, structuur of karakter. De expositie is te bezichtigen tot 30 augustus.

Claudie is geboren in de tropen en kwam als elfjarig kind naar Nederland. Na haar middelbare school bezocht zij de Tuinbouwschool en kon haar artistieke talent kwijt in het ontwerpen van tuinen. Later nam zij met een nicht een kunstgalerie in Utrecht over. Daar kwam zij in aanraking met vele kunstuitingen en ontstond de behoefte om zelf te experimenteren met werk op het doek. Zo ontwikkelde zij zich tot een serieuze kunstschilder.

Claudie streeft een vrije materiaalkeuze na, waarin alles gebruikt kan worden. Haar stijl is te omschrijven als abstract-expressionistisch. Zij maakt gebruik van verschillende technieken, zoals het paletmes en het penseel. Haar tropische achtergrond is terug te zien in de kleuren van haar werk. Ook zijn er ragfijne lijnen op wit Chinees rijstpapier.

I.v.m. de huidige situatie rondom corona is het verplicht om een afspraak te maken. Dat kan via de mail: info@metahenkes. Er wordt overlegd met Claudie, die graag bij uw bezichtiging aanwezig is. De coronamaatregelen (mondkapje en 1,5 meter afstand) worden in acht genomen.         (Frans Poot)

Meer berichten