Logo vierklank.nl
Echtgenote Co spelt de versierselen op. [foto Walter Eijndhoven]
Echtgenote Co spelt de versierselen op. [foto Walter Eijndhoven] (Foto: )

Koninklijke Onderscheiding

Op 12 mei 2021 reikte burgemeester Sjoerd Potters in de trouwzaal van Jagtlust een Koninklijke Onderscheiding – Lid in de Orde van Oranje-Nassau - uit aan de heer Johannes Bloemendal. Zijn echtgenote Co spelde hem de bijbehorende versierselen op.

Joop (89) is al ruim 75 jaar lid van BVC en FC De Bilt. De jaarlijkse lintjesregen was twee weken geleden rond Koningsdag, maar burgemeester Sjoerd Potters maakte speciaal voor Joop woensdag 12 mei wat ruimte in zijn agenda om hem te onderscheiden; precies op de dag dat 100 jaar geleden BVC werd opgericht, de club waarvan Joop in december 1945 lid werd. 

Breuk
Joop begon als voetballer, maar rond zijn dertigste kwam daar door een beenbreuk vervroegd een eind aan. Joop bleef als vrijwilliger actief bij de club. Hij was onder andere leider van het tweede elftal, grensrechter bij het eerste en trainer van het damesteam waarin zijn dochter Joke voetbalde. Verder maakte Joop jarenlang de kleedkamers schoon én was een tijdje keeperstrainer. De laatste jaren verzorgde Joop de ontvangst van tegenstanders en scheidsrechters. Iets wat hij snel weer hoopt te doen. Joop is een alom geliefd persoon binnen de vereniging, die altijd en voor iedereen klaarstaat, hij is een echte verbinder.

Westbroek
Joop Bloemendal is 89 jaar en geboren en getogen in De Bilt. Hij heeft nooit in een andere gemeente gewoond. Echtgenote Co de Graaf is geboren in Westbroek aan de Gageldijk. Na hun trouwen gingen ze inwonen bij de broer van Joop. Joop was en is nog steeds betrokken bij FC De Bilt. Iedere zaterdagmorgen stonden Joop en Co al om half negen langs het veld als de achterkleinzoontjes van elf en negen jaar voetballen. Voetbal houdt de hele familie bezig en hoewel er verschillende voorkeuren voor Ajax en Feyenoord zijn leidt dat niet tot onenigheid. Joop en Co hebben jarenlang in de kantine van de zwart-witten van BVC gestaan en die ook schoongehouden.

HvdB

Meer berichten