Steeds meer daken worden voorzien van zonnepanelen.
Steeds meer daken worden voorzien van zonnepanelen.

Een duurzaam De Bilt maakt wereldwijd verschil

Algemeen

Ook dit jaar organiseert Duurzaam De Bilt de ‘Week van de Duurzaamheid’. De week begint zaterdag 9 oktober. Iedereen is welkom in deze week een activiteit te organiseren die bijdraagt aan een duurzame Biltse samenleving. 

Verleden jaar organiseerde Judith van de Beweegruimte een workshop over positieve gezondheid, gaf Tap Dela een rondleiding over de natuurbegraafplaats en zorgden Westbroekers voor een bloemrijke entree van hun dorp door bloemenbollen te poten en bloemenzaad te zaaien. 

Biltse Week
Het is de vierde keer dat Duurzaam De Bilt deze week organiseert. Maaike Noorlander: ‘Je ziet meer en meer in de samenleving hoe belangrijk duurzaamheid is. Bedrijven adverteren er mee. Op huizen zie je steeds meer zonnepanelen. En er zijn politieke discussies’. Haar collega Joanne Penning vult aan: ‘Niet iedereen laat zien wat hij doet. Anderen willen iets bijdragen, maar zoeken mensen om dat mee te doen. Kijk, daarvoor is deze week er’. Duurzaam De Bilt daagt mensen uit actief te zijn voor een duurzame Biltse leefomgeving. Op de site van Duurzaam De Bilt komen alle activiteiten. Als iedereen doet wat hij belangrijk vindt, dan komen we er met elkaar! 

Meedoen
Een betere wereld begint niet alleen bij onszelf. Je kunt het bereiken met elkaar en wereldwijd. De global Goals staan daarom centraal in de Week van De Duurzaamheid. De koplopers van Duurzaam De Bilt zijn: BENG!, Biltsheerlijk, Werkgroep Fair-trade. Samen voor De Bilt en de Wereldwinkel. De gemeente De Bilt steunt deze week. 

Wilt u ook een activiteit doen in de Week van de Duurzaamheid? Ga dan naar: www.duurzaamdebilt.nl. Informatie is ook te verkrijgen via: info@duurzaamdebilt.nl.