Arie Vonk Noordegraaf is jurist bij de afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State en o.a. organist in de diensten van de Hersteld Hervormde Kerk in Maartensdijk.
Arie Vonk Noordegraaf is jurist bij de afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State en o.a. organist in de diensten van de Hersteld Hervormde Kerk in Maartensdijk.

Arie Vonk Noordegraaf voert de SGP De Bilt-lijst aan

Algemeen

door Henk van de Bunt

De kiesvereniging van de SGP in de gemeente De Bilt heeft Arie Vonk Noordegraaf gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Hij volgt daarmee Johan Slootweg op, die in 2022 na 28 jaar stopt met het raadswerk. 

Arie Vonk Noordegraaf is sinds september 2015 commissielid namens de SGP in gemeente De Bilt. Hij is daardoor goed thuis in de thema’s, die in de Biltse gemeenteraad spelen en heeft inmiddels ruime ervaring in de politiek. Arie Vonk Noordegraaf: ‘Er zijn belangrijke en mooie thema’s die de komende jaren de aandacht verdienen. Denk daarbij aan beslissingen over woningbouw en de energietransitie. Ook zet ik me graag in voor het behoud van de identiteit van de diverse kernen, onze agrariërs en maak ik me sterk voor een overheid die dienstverlenend is richting de inwoners en ondernemers, en daar zijn nog vele dingen aan toe te voegen.’

Slootweg
De 29-jarige Arie Vonk Noordegraaf hoopt na de verkiezingen Johan Slootweg op te volgen als raadslid namens de SGP. Slootweg begon zijn politieke carrière in 1994 in de voormalige gemeente Maartensdijk. De in Kamerik geboren politicus (in Kamerik was Slootweg bestuurslid van de SGP-kiesvereniging) maakte vijf burgemeesters mee: Diepenhorst, Tchernoff, Gerritsen, Verkerk en Potters. Bij de laatste was hij voorzitter van de vertrouwenscommissie. Slootweg is ook vicevoorzitter van de Biltse raad.

!