Dyesslynn en Dyamairho hebben al snel het Westbroekse oranjegevoel te pakken.
Dyesslynn en Dyamairho hebben al snel het Westbroekse oranjegevoel te pakken.

Nieuw in Westbroek

Algemeen

Waar bewoners vertrekken vinden nieuwe dorpsgenoten hun woonbestemming. Hun komst begint al gauw met een nieuw laagje verf en ander behang. Daarmee brengen de nieuwkomers hun eigen sfeer aan in huis. Met het optrekken van de verflucht biedt het huis nieuwe gezelligheid en warmte aan de kersverse bewoners.

Mike van der Pol zocht met zijn familie woonruimte op het platteland met veel mogelijkheden. Op veilige afstand van de stadsdrukte vonden zij hun droomhuis in de boerderij aan de Dr. Welfferweg, waar jarenlang verschillende generaties Lenssinck woonden. Een familiehuis dus en dat was precies wat Mike zocht voor zijn gezin, zijn ouders en het gezin van zijn zus. Het huis moest eerst geschikt gemaakt worden voor verschillende generaties Van der Pol. 

Mantelzorg
In het dorp ging Mike op zoek naar bedrijven om de plannen te verwezenlijken. Hij vond in Adviesburo Hennipman degene die hen aan de juiste vergunningen kon helpen voor het realiseren van een mantelzorgwoning. De houten schuur achterop het terrein was precies geschikt. Montagebedrijf Lamcon tilde het dak van de schuur en liet er een passende woonunit in zakken. Geweldig, alles compleet, kamer, slaapkamer, keuken en douche. In korte tijd was de woning klaar en konden vader en moeder Van der Pol vanuit Utrecht naar Westbroek verhuizen. Verschillende dorpsgenoten kwamen al om de hoek kijken, benieuwd wat zich hier afspeelde.

Even voorstellen
De ouders van Mike groeiden beiden op in Zuilen, een sociale wijk waar veel familieleden woonden. Ook na hun trouwen bleven zij daar wonen en werden hun kinderen daar geboren. Maar de laatste jaren veranderde de wijk. Ooms en tantes overleden en daar kwamen jonge gezinnen voor terug. Heel leuk, maar als oudsten van de straat verloren zij toch hun sociale contacten. Zij besloten om een nieuwe draai aan hun leven te geven met de verhuizing naar de Dr. Welfferweg in Westbroek. Vader van der Pol was elektricien en heeft twee rechter handen. Dat komt nu goed van pas. 

Kompas
Drie weken geleden sloten Mike en Melanie zich bij hen aan in het voorhuis. Hun dochter Dyesslynn - bijna 5 jaar zegt ze trots - kreeg al een plek op de dorpsschool, Het Kompas. Zij voelde zich vanaf de eerste dag zeer welkom. Haar broertje Dyamairho ligt nog in de box, 5 maanden oud. Met de honden Boris en Bono zijn zij al helemaal thuis in de nieuwe omgeving. Binnenkort komt de zus van Mike met man en kinderen in het achterhuis wonen. Tot slot hoopt een tante zich nog aan te sluiten in een nog in te bouwen mantelzorgwoning op het erf. Niet verbazend te horen dat Mike en Melanie allebei met hart en ziel in de zorg werken.

Paaseieren
Vanuit de stad op de fiets naar een open dag op de boerderij, een ijsje bij Cafetaria Coen, zo leerde de familie Westbroek kennen. Wonen in Westbroek begon voor hen met Pasen. Mike vertelt: ‘We zijn op deze prachtige locatie komen wonen met de familie. Wij hechten waarde aan tradities zo ook eieren zoeken. Traditiegetrouw gaan de kinderen bij opa en oma eieren zoeken. Dit jaar voor het eerst op de boerderij in Westbroek op de Dr. Welfferweg’. De paaseieren lagen nu in de nieuwe tuin van opa en oma. De kinderen zochten overal, in de struiken, op de paadjes, gekke hoekjes. Een leuke manier om het nieuwe terrein te ontdekken. Mike en zijn gezin houden van tradities en kijken ook uit naar de Oranjefeesten in hun nieuwe dorp. Het lijkt ze leuk daaraan een bijdrage te leveren. Allemaal kijken ze uit naar de komende zomer waarin zij hopen hun nieuwe buren te kunnen ontvangen.

(Karien Scholten)

!