De opbrengst van de violenactie is bestemd voor de ontwikkeling van de ALS robot.
De opbrengst van de violenactie is bestemd voor de ontwikkeling van de ALS robot.

Geslaagde violenactie Patioschool De kleine Prins

Algemeen

Ieder jaar verkopen de leerlingen van Patioschool De kleine Prins in De Bilt viooltjes voor het goede doel: dit jaar ALS robot Luka & The Lights. Met alle leerlingen is in totaal € 2.000,- opgehaald voor dit lokale goede doel.

Bijna vier jaar geleden is bij Anjo Snijders, woonachtig met zijn gezin in Bilthoven, de terminale spierziekte ALS vastgesteld. Een enorme klap voor hem, maar ook voor zijn gezin en zijn omgeving. Hiermee startte een heftige periode in hun leven. Samen met zijn vrouw Sascha moesten ze hun kinderen (destijds 2 jaar en 7 jaar) vertellen wat ALS is. Hoe leg je op een simpele manier uit aan jonge kinderen dat papa ziek is en wat dit dan inhoudt? Een lastige vraag. Anjo en Sascha zetten zich nu in om lesmateriaal te ontwikkelen, startend met een animatie over het robotje Luka & The Lights. 

Met de opbrengst van de violenactie steunt de school de ontwikkeling van nieuw (internationaal) lesmateriaal en wordt bijgedragen aan het realiseren van een droom. Kijk voor meer informatie op www.alsrobotluka.nl. (Apong Boogaard)

!