Een nieuwe ervaring voor de jeugdige zaalsporters om op de beachvolleybalvelden van SV Irene badminton te spelen.
Een nieuwe ervaring voor de jeugdige zaalsporters om op de beachvolleybalvelden van SV Irene badminton te spelen.

Badminton jeugd weer aan de slag

Algemeen

In een onderlinge samenwerking tussen buurtsportcoach Niels van Veelen, Eric Martherus (Badmintontrainer en gymnastiekdocent Julianaschool) en SV Irene, zijn de badmintonners, buiten weliswaar, weer aan de slag gegaan. 

De badminton afdeling van SV Irene en de beachvolleybal sectie werden benaderd en al snel werden er afspraken gemaakt. In deze coronaperiode zijn de zaalsporters nog steeds niet aan het sporten. Buiten is de norm; zodoende is er georganiseerd dat er op twee verschillende uren op twee verschillende velden jeugdleden, in dit geval badmintonners, weer kunnen gaan trainen in de buitenlucht! De training wordt gegeven door trainers van de Badmintonschool Utrecht: Eric Martherus, Tiny Boeren en Celeste Greve. 

Wennen
Na ongeveer 3,5 maand niet te hebben gebadmintond, was het wel weer even wennen voor deze zaalsporters. Buiten badmintonnen betekent dat er rekening moet worden gehouden met wind, het zand uiteraard, de zon en de temperatuur. Maar dat alles namen de zaalsporters voor lief want na zoveel tijd vonden ze het vooral heerlijk om elkaar weer te zien en te werken aan hun conditie.