Logo vierklank.nl
Foto:

Groot onderhoud voor Universiteitsweg in De Bilt

De provinciale weg N412 (Universiteitsweg) is de weg tussen de A28 bij De Uithof en de N237 bij De Bilt. De weg is een gebiedsontsluiting en bestaat voor een deel uit 1 rijbaan met 2 rijstroken en bij de op- en afritten naar en van de A28 uit 2 rijbanen met 2 stroken.

Vanaf vrijdag 16 april tot en met maandag 26 april 2021 wordt er in opdracht van de provincie Utrecht groot onderhoud uitgevoerd aan de Universiteitsweg (N412) in De Bilt, vanaf de noordelijke afrit van de A28 tot net voor de kruising met de Utrechtseweg (N237).

De werkzaamheden vinden plaats in twee weekenden en op doordeweekse avonden en nachten waarbij de weg is afgesloten en het doorgaande verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden betreffen regulier asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het bestaande asfalt, het aanbrengen van twee nieuwe lagen asfalt, het aanbrengen van bermverharding en belijning, het vervangen van de detectielussen in het wegdek en het aanpassen van de verhoging van de busbaan.

Afsluitingen in deze periode 
Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet de weg gedurende twee weekenden en drie avonden/nachten worden afgesloten.

Gedurende twee weekenden is de N412 afgesloten ter hoogte van de werkzaamheden:

• Vanaf vrijdagavond 16 april, 21.00 uur tot maandagochtend 19 april, 06.00 uur.

• Vanaf vrijdagavond 23 april, 21.00 uur tot maandagochtend 26 april, 06.00 uur.

De N412 is in deze periode geheel afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Nood- en hulpdiensten krijgen een snelle doorgang.

Drie avond-/nachtafsluitingen

Vanaf maandagavond 19 april tot donderdagochtend 22 april is de N412 gedurende de avonden/nachten afgesloten ter hoogte van de werkzaamheden. De afsluitingen beginnen om 21.00 uur ’s avonds en lopen door tot 06.00 uur de volgende ochtend. Tijdens de avond-/nachtafsluitingen wordt het doorgaande verkeer omgeleid en krijgen de nood- en hulpdiensten een snelle doorgang. Overdag is de weg gewoon open!

Omleidingsroutes en bereikbaarheid

  • Tijdens de wegafsluitingen wordt het doorgaande verkeer vanuit het zuiden omgeleid via de A27 en de A28. Verkeer vanuit het noorden wordt omgeleid via de N237 en de A28.
  • Het Prinses Maxima Centrum en het Universitair Medisch Centrum blijven bereikbaar voor nood- en hulpdiensten over de rijstrook die wij hiervoor beschikbaar houden.
  • Fietsers blijven gebruik maken van het fietspad langs de N412.
  • Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten altijd een vrije doorgang.
  • Lijnbussen worden omgeleid in overleg met de ov-bedrijven.

Voor aanwonenden wordt een voorziening getroffen zodat zij hun woning altijd kunnen bereiken.

Slag om de arm 
Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als de buitentemperatuur lager is dan voorzien of als het lange tijd achter elkaar hard regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Wie op de hoogte wil blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen: Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

HvdB

Meer berichten