Logo vierklank.nl
Feline is door de Kinderburgermeester van Zeist Sebastiaan van Dijk onderscheiden met een prachtige oorkonde, een boekenbon en natuurlijk een stapeltje boeken.
Feline is door de Kinderburgermeester van Zeist Sebastiaan van Dijk onderscheiden met een prachtige oorkonde, een boekenbon en natuurlijk een stapeltje boeken. (Foto: )

Feline wint Regionale Voorleeswedstrijd

Feline van der Velden van de Montessorischool Bilthoven heeft op woensdag 17 maart de Regionale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de Theaterzaal in Zeist. Feline zal de regio vertegenwoordigen in de Provinciale finale op dinsdag 20 april. 

Een driekoppige jury kon via een digitale livestream de negen Schoolkampioenen horen en zien voorlezen. De Schoolkampioenen lazen, aangemoedigd door hun klasgenoten, hun favoriete fragment voor uit een zelfgekozen boek. Ook andere fans zoals (groot)ouders konden via de livestream vanuit huis meekijken met de wedstrijd. De jury heeft vooral gelet op enthousiasme, tempo, inleving en het fragmentkeuze. Ook het contact van de voorlezer met het (dan wel digitale) publiek was belangrijk. Feline las een fragment voor uit Julia’s reis, geschreven door Finn Zetterholm. 

De tweede plek is bemachtigd door Karel Kruse van basisschool Het Zonnewiel, De Bilt. Hij las voor uit Sjakie en de chocoladefabriek geschreven door Roald Dahl.         (Lotte Brouwer)Meer berichten