Logo vierklank.nl
In september starten de gymlessen voor het Nijntje Beweegdiploma in Maartensdijk.
In september starten de gymlessen voor het Nijntje Beweegdiploma in Maartensdijk. (Foto: )

Peutergym in Maartensdijk

Donderdag 1 april kunnen geïnteresseerde ouders hun kind laten meedoen met peutergym voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Ook deze tweede les is een gratis kennis-makings-les voor het Nijntje Beweegdiploma. De gymles vindt plaats bij korfbalvereniging TZ in Maartensdijk van 9.30 uur tot 10.30 uur.

door Walter Eijndhoven

Jongeren bewegen steeds minder. Zittend achter de laptop slijten zij hun dagen. De organisatoren van het Nijntje Beweegdiploma willen daar iets tegen doen en kinderen van jongs af aan stimuleren meer te bewegen. ‘Het Nijntje Beweegdiploma biedt jonge kinderen iedere week veel spelplezier’, vertelt Marina van den Heuvel, één van de organisatoren. ‘Wij leren hen alle essentiële basisvormen van bewegen. Ook leren zij tijdens het spelen allerlei sociale vaardigheden’.

Vaardigheden
Door corona vindt de peutergym buiten plaats en niet in De Vierstee. Van den Heuvel: ‘Wij hopen in september te starten in de sporthal van De Vierstee, maar deze laatste proefles vindt nog in de buitenlucht plaats. Wij laten de peuters veel balanceren, over een bankje lopen en leren hen allerlei vaardigheden met een bal. En natuurlijk samenwerken, elkaar te steunen en netjes op je beurt wachten. Vaardigheden die ook later, in het gewone leven, veel worden gevraagd. Als wij éénmaal weer binnen les mogen geven, doen wij ook oefeningen met touwen en ringen’.

Het Nijntje Beweegdiploma is voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Vanaf september 2021 starten de gymlessen met Beweegdiploma 1 voor kinderen van 2 tot 4 jaar en het Beweegdiploma 2 voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Kijk voor meer informatie op info@numbereight.nl

Meer berichten