Logo vierklank.nl
Dorcas start inzameldepot voor kleding in Westbroek
Dorcas start inzameldepot voor kleding in Westbroek (Foto: )

Dorcas start inzameldepot voor kleding in Westbroek

Op 6 april opent Dorcas een inzameldepot voor textiel in Westbroek. Dorcas-vrijwilliger Siska Grootendorst start het inzameldepot bij de boerderij aan Kerkdijk 164 .

Bij het inzameldepot kan men kleding, schoenen en huishoudtextiel brengen. Met de opbrengst van het ingezamelde textiel werkt Dorcas aan een blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Het inzameldepot is geopend op maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur.

Reden
Siska: ‘Ik leverde mijn kleding altijd in bij het kledingdepot in Barneveld. Na mijn verhuizing naar Westbroek kwam ik erachter dat hier geen Dorcas-depot in de buurt is. Hier op de boerderij is aan het begin van de oprit een geschikte schuur die wij graag ter beschikking stellen’. Welk textiel wel of niet is te vinden op www.dorcas.nl/inzameldepots. Het is belangrijk dat alles schoon, heel, compleet en bruikbaar is. Voor opslag en transport is het belangrijk dat de kleding in een afgesloten vuilniszak en dat schoenen per paar verpakt zijn’.

Organisatie
Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie die werkt aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. De werkwijze van Dorcas is erop gericht dat kwetsbare mensen op eigen benen kunnen staan en een (hoger) inkomen kunnen verdienen zonder afhankelijk te blijven. Dat versterkt het gevoel van eigenwaarde, maar zorgt ook voor een kansrijke leefomgeving waarin mensen en gemeenschappen tot bloei komen.

Meer berichten