Logo vierklank.nl
Oranjecomité De Bilt-Bilthoven bereidt Koningsdag 2021 voor
Oranjecomité De Bilt-Bilthoven bereidt Koningsdag 2021 voor (Foto: )

Oranjecomité De Bilt-Bilthoven bereidt Koningsdag 2021 voor

In 2020 was het door Covid-19 niet mogelijk om een Koningsdag te organiseren. Anders zouden we natuurlijk afgelopen jaar uiteraard een kindervrijmarkt, het Spellenfestival en een Oranjebingo hebben gehouden. Maar helaas, we moesten met z’n allen binnen blijven, waardoor Koningsdag in 2020 de titel kreeg: ‘Woningsdag’.

Maar toch heeft het Oranjecomité De Bilt-Bilthoven er afgelopen jaar alles aan gedaan om er toch een klein feestje van te maken. En dat is gelukt met een tulpenactie voor alle oudere inwoners van diverse verzorgingstehuizen, waarbij met een heus draaiorgel langs de tehuizen in De Bilt en Bilthoven werd gegaan. ‘De bewoners en verzorgers van de verzorgingshuizen hebben dit zeer gewaardeerd en wij hebben hier veel positieve reacties op gehad’, aldus Frans van Beek, voorzitter van het Oranjecomité De Bilt-Bilthoven.

Ook op Koningsdag 2021 zullen de ‘vaste’ activiteiten niet plaats kunnen vinden, alles nog steeds vanwege de geldende Covid-maatregelen. Ondanks de vele onzekerheden de afgelopen maanden heeft het comité toch een leuk programma rond Koningsdag gemaakt. Er staat een aantal activiteiten op de planning, waaronder:

  • Een speciale, leuke ‘Koningsdagkrant’ in deze krant;
  • Een wedstrijd: Wie heeft het mooist versierde Oranjehuis/balkon/dakterras of de mooist versierde Oranjetuin in De Bilt of Bilthoven
  • Een wedstrijd voor de jeugd: Wie heeft het leukste Corona-proof Koningsspel of Koningssport voor thuis (in de tuin) bedacht
  • Voor de jeugd tot en met 12 jaar: Spreek een leuke verjaardagswens voor de Koning in. Maak dus een kleine vlog. Daarvan wordt een compilatie gemaakt en dit zal vervolgens aan de Koning worden aangeboden.
  • Een Kroontjes-speurtocht door De Bilt.

Voor een aantal van deze activiteiten hebben we de input en medewerking van u en ook uw familie, vrienden, buren, (klein)kinderen, neefjes, nichtjes, buurkinderen en andere bekenden nodig!

We willen er voor iedereen een feestelijke dag van maken. U en jullie doen toch ook mee!?

Het volledige programma en de oproep van de wedstrijden/prijsvragen zal binnenkort in deze krant, op onze website en op Facebook verschijnen. Houdt u deze kanalen dus goed in de gaten!

Verder zullen we ook dit jaar wederom (misschien, als dit namelijk mogelijk is met inachtneming van de corona-maatregelen) de bewoners van verzorgingshuizen in De Bilt en Bilthoven in het zonnetje zetten met wederom hopelijk een tulpenactie en een leuke, muzikale verrassing.

Fijn en belangrijk is dat we alle medewerking krijgen van Burgemeester Potters alsmede van onze kinderburgemeester Carmen Braak. Sterker nog, zij zullen actief meewerken bij een aantal activiteiten.


Als Oranjecomité zijn wij blij en trots dat we ondanks alle maatregelen, toch enthousiast zijn en blijven. Laten we er met z’n allen een gezellige dag van maken, ook dit jaar weer! Doe je mee?

Bewoners van verzorgingstehuizen werden in 2020 op Koningsdag verrast met tulpen en muziek. (foto mede mogelijk gemaakt door fotokoning.nl)

Meer berichten