Het hoofdveld is vernieuwd. (foto Sterre Thijs)
Het hoofdveld is vernieuwd. (foto Sterre Thijs)

Herstart op de velden van Tweemaal Zes

Algemeen

door Henk van de Bunt

De leeftijdsgrens voor buitensport in teamverband is vanaf 3 maart opgerekt tot 27 jaar. Dat geldt alleen voor trainingen en onderlinge wedstrijden. De competities worden nog niet hervat.

De afgelopen maanden mochten alleen jongeren tot en met 17 jaar samen buiten sporten. Met deze versoepeling van de coronaregels hoopt het kabinet iets meer lucht te geven aan jongeren en jongvolwassenen, die het lastig hebben in deze lockdown. Bestuurslid Sterre Thijs (PR en Communicatie) vertelt hoe korfbalvereniging Tweemaal Zes (Maartensdijk)Westbroek) hiermee omgaat: ‘Ruim een week na de versoepelingen in de maatregelen rondom teamsporten, komt er langzaamaan weer wat leven in de brouwerij op de velden van Maartensdijk. Trainingen worden hervat en dat doet de leden van Tweemaal Zes goed’.

Structuur
‘Het nieuws dat er weer tot 27 jaar in groepsverband samen gesport mag worden werd erg goed ontvangen binnen de club. Ondanks dat jongeren onder de 17 alweer wat langer konden korfballen en sommigen dit ook deden, is er met deze versoepelingen meer structuur gekomen in de trainingsavonden. Meerdere teams moesten aan bod komen en het trainingsschema moest daarom goed uitgedacht worden door de TC. Het hoofdveld is vernieuwd en dit wordt als het goed is in de loop van deze weken (week 11/12) gekeurd en opgeleverd. Dit kon alleen dus nog niet gebruikt worden. Gelukkig is er een goed tweede veld. Op zaterdagen zijn er veel jeugdtrainingen en trainen de A1 en de selectie en op doordeweekse avonden trainen de andere jeugdteams. Leuk om weer zoveel vrolijke mensen te zien die blij zijn weer te kunnen doen wat ze gemist hebben. Hopelijk kan men nu lekker door blijven sporten en kan de blik constant toekomstgericht zijn’.

Ouder
‘Voor de leden boven de 27 gelden nog steeds coronamaatregelen, die het korfballen beperken. Veel van hen sporten nu in twee- of viertallen op gepaste afstand en maken er op die manier iets van. De leden van TZ kunnen nu rustig aan fit worden voor een competitieherstart, wanneer die ook mag plaatsvinden’.