Logo vierklank.nl
Samen voor De Bilt Rozenactie WijkGeluk. Foto: Hans Lebbe / HLP images
Samen voor De Bilt Rozenactie WijkGeluk. Foto: Hans Lebbe / HLP images (Foto: Hans Lebbe)

Rozenactie succesvol

Deed je afgelopen week de deur open, dan had je kans dat er een buur op de stoep stond met een mooie roos en persoonlijke boodschap. Wie een roos ontving, mocht er ook weer eentje doorgeven aan een andere buur. Voor veel wijkbewoners in de gemeente De Bilt was het een hart onder de riem in deze coronatijd. Ruim 400 buren ontvingen een roos.

Initiatiefnemers van dit denkbeeldige lint van rozen was Wij(k) Geluk. Dit project heeft als doel om lichtpuntjes in wijken te creëren, samen met de wijkbewoners.

Vier het leven
Tap Dela leverde de rozen met bijpassende kaartjes voor de actie. Nadia Gandon-Najib vertelt: ‘Toen Samen voor De Bilt ons vroeg om mee te doen aan de rozenactie hebben we volmondig ‘ja’ gezegd. Het sluit immers naadloos aan op onze eigen campagne: Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan? We willen graag mensen uitnodigen om lieve woorden te delen en ze niet onuitgesproken te laten. Op deze manier maken we Nederland met elkaar een beetje mooier’. Heleen: ‘Een beetje aandacht voor elkaar, iets aardigs zeggen tegen je buurtgenoot. Het is zo waardevol, altijd en zeker in coronatijd!’

Meer berichten