De samenwerking van de zusters Lemmers leidt tot asymetrisch vermaak.
De samenwerking van de zusters Lemmers leidt tot asymetrisch vermaak.

*Lezersactie* Twee Bilthovense zussen publiceren gedichtenbundel

Algemeen

Op 24 november 2020 werd de debuut gedichtenbundel van de zusters Lemmers voor het eerst online te koop aangebonden. Tijdens deze langdurige corona lockdown hebben Susan (23) en Chris (24) niet stil gezeten.

Op kerstavond was het moment eindelijk daar, de gedichtenbundel was al een jaar in de maak en nu eindelijk verkrijgbaar via uitgeverij Boekscout. De auteur en illustrator van de bundel wonen op dit moment in Baarn en Utrecht maar hebben hun roots liggen in Bilthoven. 

De gedichtenbundel in kwestie heet Asymmetrisch Vermaak en gedichten zijn tot stand gekomen in de Hema Bilthoven aan in de Kwinkelier. Susan Lemmers werkte tijdens haar studie geschiedenis docent aan de Hogeschool Utrecht in haar vrije uren bij de Hema. Zelf woonde ze met haar vriend in een anti-kraak woning naast het RIVM aan de Antonie van Leeuwenhoeklaan 3. 

De creativiteit van de twee kwam niet uit de lucht vallen gezien beide zussen het basis en middelbaar onderwijs hebben gevolgd aan de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven. Ze kijken beide zeer positief terug op deze tijd. Heerlijk waren de dagen aan de bosrand en de lessen in de grote domeinen. Zowel Susan als Chris speelde in de jaarlijkse musical van de Werkplaats die ook elk jaar in de schouwburg te bewonderen was. 

Chris studeerde op het moment van het maken van de bundel International Communication en Media, ook aan de Hogeschool Utrecht. Op dit moment zijn beide dames begonnen aan het werkende leven als docent geschiedenis en IT service medewerkster, maar het publiceren van de bundel bleef op het wensenlijstje staan. Tijdens de lockdown werd de tijd en ruimte benut en begonnen de zussen aan het proces van publiceren. Ooit was de bundel begonnen als een kerstcadeau voor de ouders maar het was al snel uitgegroeid tot een passieproject. De gedichten die Susan tijdens de lege uren achter de kassa schreef moesten verenigd worden in een boekje vond ze. Chris wilde haar hier graag in bijstaan door haar tekentalent te gebruiken en de gedichten te illustreren. Nu is hij er dan eindelijk, Asymmetrisch Vermaak. Een boek gevuld met absurde, kritische, mooie en verdrietige gedichten, open voor eigen interpretatie. 

Voor lezers van De Vierklank is een aantal exemplaren ter beschikking gesteld. Om hiervoor in aanmerking te komen stuurt u een mail naar info@vierklank.nl met in het onderwerp Vermaak. De exemplaren worden onder de inzenders verloot, iedereen krijgt bericht.