Bij een video-etentje heb je na een tijdje niet eens meer in de gaten dat er een scherm tussen jou en je tafelgenoten zit. (foto Inge Pont)
Bij een video-etentje heb je na een tijdje niet eens meer in de gaten dat er een scherm tussen jou en je tafelgenoten zit. (foto Inge Pont)

Succesvol Eet Mee Video-etentjes

Algemeen

Door de loc down en de avondklok is het voor veel mensen lastig om nieuwe sociale contacten te leggen, terwijl de behoefte daaraan juist nu groot is. Via de video-etentjes van Eet Mee kun je tijdens een gezellig virtueel etentje nieuwe mensen ontmoeten en een praatje maken. 

Een speciaal Eet Mee Video-etentjes Weekend met verrassingsmatches liet onlangs weer zien dat de virtuele etentjes in een behoefte voorzien. Deelnemers in de leeftijd van 17 tot 75 jaar waren zo enthousiast dat Eet Mee heeft besloten deze weekenden vaker te gaan organiseren. De volgende editie zal plaatsvinden van 12-14 februari. Na aanmelding maakt Eet Mee een match voor een video-etentje met een groepje mensen van 2-4 personen. En wanneer het bevalt kun je via het Eet Mee platform zelf ook je eigen matches gaan maken, op elk moment van de week. 

Uitje thuis
De video-etentjes zijn een uitkomst voor iedereen die in deze periode toch even het gevoel wil hebben ‘eruit te zijn’ of even met iemand te kunnen kletsen. Want ook al zit je thuis aan je eigen eettafel, na tien minuten heb je al niet meer door dat er een scherm tussen jou en je tafelgenoten zit, zeggen veel deelnemers. Door het binnen gezellig te maken en iets lekkers voor jezelf te koken, voelt het een beetje als een uitje. Het is anders dan videobellen voor je werk. En je ontmoet weer eens nieuwe mensen, van allerlei leeftijden en achtergronden. ‘Het idee om via een beeldscherm samen te eten is best gek maar als je meedoet blijkt het superleuk te zijn!’ aldus een van de deelnemers. En een ander zei: ‘Gezellig kennisgemaakt, gegeten en gekletst en ineens waren we anderhalf uur verder. Dit is toch veel leuker dan alleen met een bord eten op schoot voor de tv zitten. We hebben al opnieuw afgesproken’.

Meedoen
Aanmelden kan via https://app.eetmee.nl/aanmelden Maak een profiel aan en meld je aan voor het Video-etentjes Weekend door op de dag te klikken waarop jij gematcht wilt worden. Je wordt gematcht met een gezellig eetgroepje en er wordt rekening gehouden met de taal waarin je een gesprek kunt voeren. Het enige dat je nodig hebt is een tablet of laptop en een goede Wifi-verbinding. Aanmelden kan tot en met 9 februari.