Kunstles voor basisschoolleerlingen 

Door de toekenning van een vierjarige subsidie Cultuur met Kwaliteit (CMK) van Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen de leerlingen van alle basisscholen in de gemeente De Bilt weer creatieve lessen krijgen op de school. Behalve het fonds dragen ook de provincie Utrecht en de gemeente De Bilt bij aan het ‘ambitieus en gedegen plan’ (aldus het fonds) om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen te laten kennis maken met allerlei vormen van kunst en cultuur. 

In het nieuwe plan is ruimte voor nog meer maatwerk per school. Het KunstenHuis, de lokale partner in De Bilt voor cultuureducatie lessen op scholen, ontwikkelde hiervoor het project KunstLessen: op iedere school krijgen twee klassen 10 weken lang muziek-, theater-, dans- of beeldende kunstles van een vakdocent van het KunstenHuis.

Basisprogramma
Het basisprogramma Kunst- en Cultuur bestaat voor de m
Kunstles voor basisschoolleerlingen Door de toekenning van een vierjarige subsidie Cultuur met Kwaliteit (CMK) van Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen de leerlingen van alle basisscholen in de gemeente De Bilt weer creatieve lessen krijgen op de school. Behalve het fonds dragen ook de provincie Utrecht en de gemeente De Bilt bij aan het ‘ambitieus en gedegen plan’ (aldus het fonds) om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen te laten kennis maken met allerlei vormen van kunst en cultuur. In het nieuwe plan is ruimte voor nog meer maatwerk per school. Het KunstenHuis, de lokale partner in De Bilt voor cultuureducatie lessen op scholen, ontwikkelde hiervoor het project KunstLessen: op iedere school krijgen twee klassen 10 weken lang muziek-, theater-, dans- of beeldende kunstles van een vakdocent van het KunstenHuis. Basisprogramma Het basisprogramma Kunst- en Cultuur bestaat voor de m

Winterstorm

Algemeen

In de nacht van woensdag op donderdag stormde het flink. In de achtertuin van een woning aan de Eerste Brandenburgerweg in Bilthoven waaide een oude douglas-spar om en belandde in de tuin van de buren. Gelukkig kon de ravage snel hersteld worden.

(Frans Poot)