Afbeelding

Dat wil ik ‘effe’ kwijt…

Algemeen

Gemeente de Bilt gaat los op het bos!!!

De gemeente De Bilt doet erg haar best het imago van ‘groene gemeente” te niet te doen door alle groene stukjes in onze gemeente vol te bouwen. Om ons, inwoners, bij haar niet te stuiten woningbouwplannen te betrekken is een Digitale Kansenkaart Wonen ontwikkeld. Daarop kan tot 15 februari gereageerd worden, maar wie weet dat?

Kennelijk wil dit college de geschiedenis ingaan als college, dat grote groepen inwoners tegen zich in het harnas jaagt. Eerst enkele jaren geleden met ongelukkige woningbouwplannen, die zij gelukkig moest trekken. Nu opnieuw.

Voor onze wijk de Leijen staan op de Kansenkaart Wonen o.a. ‘Leijen afmaken’, het volbouwen van een trapveldje in de wijk (hoek Apollovlinder - Citroenvlinder), een klein stukje groen bij het tunneltje in de Leijen en Rembrandtlaan langs de spoor. Op alles is iets op te merken.

Ik richt me op het allerergste: ‘Het afmaken van de Leyen’. Wat wordt er afgemaakt? Het bos? Grootschalig kappen van een stuk gemeentebos waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt door bewoners. Het bos is een leefomgeving voor dieren, het vangt COop, het dempt het verkeerslawaai van de achterliggende provinciale weg.

Hoe gek kan het worden: overal wordt gepleit voor meer groen, ons land is al meermalen in gebreke gesteld t.a.v. natuurtaakstellingen, ‘Niks mee te maken’, zegt De Bilt: ‘Gewoon minder groen, minder natuur, meer steen’. 

De betrokken bewoners zijn zich aan het organiseren om zich hiertegen te verzetten. Reageren kan op e-mail: handenlosvanonsbos@gmail.com.

Marianne van Hattum