Zwembad Brandenburg kijkt positief naar de toekomst
Logo vierklank.nl
Foto:

Zwembad Brandenburg kijkt positief naar de toekomst

Het eerste jaar is voor zwembad Brandenburg roerig verlopen. SRO die in een joint venture met de gemeente De Bilt het zwembad exploiteert had zich een betere start voorgesteld maar kijkt toch met optimisme naar de toekomst.

door Kees Diepeveen

Met Annalies van Zoeren-van Swol, manager van zwembad Brandenburg en Niels Smit, 14 jaar zweminstructeur in Brandenburg kijken we een jaar na de opening terug. Een moeilijk jaar omdat in maart Nederland door het coronavirus werd gegijzeld en dit voor het zwembad ook verstrekkende gevolgen had. Het was maandelijks schakelen voor het team om eerder genomen maatregelen weer aan te passen en geschikt te maken voor het moment. Annalies: ‘Het was voor ons allemaal een hectische periode en enorm wennen. De medewerkers kwamen in de voor hen nieuwe SRO-organisatie, kregen nieuwe collega’s en kregen te maken met de coronapandemie. Gelukkig is dat is allemaal goed gegaan en is er een hecht en prima team ontstaan’. 

Klanttevredenheidsonderzoek
Een van de afspraken die door de gemeente De Bilt met SRO is gemaakt is dat jaarlijks een Klanttevredenheidsonderzoek wordt gehouden onder gebruikers van het zwembad. In november heeft het onderzoek voor de eerste keer plaatsgevonden. Annalies met enige trots: ‘Onze gebruikers geven ons gemiddeld een 7,9. Dat is een heel bemoedigend resultaat en geeft aan dat we op de goede weg zijn. De toelichtingen op de open vragen moeten nog wel worden afgerond. Dan weten we exact hoe onze gebruikers het bad ervaren’.

Vinnie
Dit jaar introduceert het zwembad een nieuwe zwemlesmethodiek met de naam ‘Vinnie’. Deze methodiek is er op gericht om de vorderingen tijdens de zwemlessen bij te houden en hiervoor beloningen uit te reiken aan het kind. Niels: ‘Elk kind dat zwemlessen volgt of gaat volgen krijgt een ‘Vinnie’. Dat is een mooi gekleurde schuimrubberen vis met uit gestanste gaten, waarin schubjes passen die je verdient als je een bepaalde lesprestatie hebt geleverd. Maar er zijn ook uitsparingen waar grote schubben in passen wanneer je het A, B of C diploma hebt gehaald’. 

Aquaspetters
Er staan nog meer vernieuwingen op stapel. Zo wordt het zwemlespakket A/B met diplomagarantie geïntroduceerd. Dat heeft volgens Annalies een aantal voordelen: ‘er is een vaste instructeur gedurende het gehele zwemlestraject, een vast lesmoment in de week en een vast bedrag voor het A/B pakket met diplomagarantie. We eisen wel een minimale aanwezigheid bij de lessen van 90%. De fases op weg naar het diploma worden voor de kinderen duidelijk zichtbaar doordat we die fases met vis ‘Vinnie’ zichtbaar maken. Er zijn extra lesmomenten bijgekomen door een uitbreiding van docenten dus de wachtlijst is aanzienlijk korter geworden. Het bad heeft een overzichtelijke indeling en we werken zoveel mogelijk met een vaste docent. Daardoor bouwt het kind een band op met de docent. Dat is belangrijk want met name in het begin is het best spannend voor de kinderen’. ‘Ook gaan we voor één nieuwe groep twee zwemlessen per week aanbieden’, aldus Niels. ‘De kinderen kunnen snel hun diploma halen wat voor ouders misschien aantrekkelijk is. Denk maar eens aan zwemlessen in de vakantie. Zo gauw het kan, gaan we starten met die groep. Andere nieuwe initiatieven zijn: het programma Aquaspetters voor kinderen van 8 tot 14 jaar die b.v. borstcrawl willen leren, snorkelen of een ander zwemonderdeel. Zelfs zeemeerminzwemmen wordt mogelijk. Zwemmen met een echte zeemeerminstaart.

Social media
Middels de Facebookpagina, Instagram en andere social media probeert het team zo veel mogelijk mensen te bereiken om de nieuwe ontwikkelingen bekend te maken. Annalies: ‘We weten dat er nog veel mensen zijn in De Bilt die niet vanzelfsprekend naar ons zwembad komen maar naar omliggende baden gaan. Daar liggen dus kansen en die willen we pakken. We kijken uit naar het moment waarop het zwembad weer geopend wordt. Naar verwachting zullen alle kinderen een ‘Vinnieplankje’ willen hebben die uitgereikt worden met een rugtas. We hebben er heel veel klaar liggen in allerlei kleuren’. Binnenkort zullen alle nieuwe ontwikkelingen over de nieuwe lespakketten op de website te vinden zijn met voorlichtingsfilmpjes over Vinnie’.

Natuurlijk zijn ook de bekende activiteiten nog in de aanbod opgenomen zoals: banen zwemmen, ouder/kind zwemmen, aqua-joggen, trimzwemmen, aqua-aerobics, fifty-fit en het vrij zwemmen. Inclusief het nieuwe lesaanbod biedt zwembad Brandenburg een aantrekkelijk aanbod en kan zeker concurreren met de zwembaden in omliggende gemeenten. Voor verder info www.zwembadbrandenburg.nl 

Meer berichten