Peuters en kleuters leren spelenderwijs bewegen
Logo vierklank.nl
Op weg naar het nijntje Beweegdiploma. (foto Kelvin Middelink)
Op weg naar het nijntje Beweegdiploma. (foto Kelvin Middelink) (Foto: )

Peuters en kleuters leren spelenderwijs bewegen

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kunnen peuters en kleuters bij Number EighT in Maartensdijk het nijntje Beweegdiploma halen! 

Het nijntje Beweegdiploma biedt jonge kinderen wekelijks speelplezier, terwijl ze op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

Bewegen met plezier
In de lessen kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen. Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan.

Meedoen
Het nijntje Beweegdiploma is er voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangen de kinderen een diploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar ze mee hebben geoefend. Number EighT verzorgt de lessen voor kinderen van 2 tot 4 jaar op donderdagen om 9.30 uur in De Vierstee te Maartensdijk. Op donderdag 11 en donderdag 18 februari worden er gratis kennismakingslessen gegeven. Meer informatie is te vinden op www.numbereight.nl.

Meer berichten