Geslaagde SP-actie voor De Voedselbank
Logo vierklank.nl
Op 8 januari bracht een delegatie van SP De Bilt met auto’s met aanhanger de inzameling in natura naar De Voedselbank naast een cheque met daarop het eindbedrag van de actie.
Op 8 januari bracht een delegatie van SP De Bilt met auto’s met aanhanger de inzameling in natura naar De Voedselbank naast een cheque met daarop het eindbedrag van de actie. (Foto: )

Geslaagde SP-actie voor De Voedselbank

Vrijdag 8 januari overhandigde SP De Bilt de opbrengst van haar inzameling voor De Voedselbank De Bilt aan Voedselbank-voorzitster Jolanda van Hulst voor de deur van het gebouw van De Voedselbank aan de Molenkamp in De Bilt. SP afdelings-bestuurslid Marisca van der Burgh heeft deze actie in november in gang gezet samen met SP-lid Ron van den Eijnden. 

door Henk van de Bunt

Marisca van der Burgh licht toe: ‘Landelijk kijkt de SP als politieke partij kritisch naar het bestaan van De Voedselbank. Het uitgangspunt is dat een dergelijk instituut niet zou behoeven te bestaan in een rijk land als Nederland. Zo lang het inkomen voor een in omvang toenemende groep echter onder de maat blijft zal de SP zich blijven inzetten voor armoedebestrijding’. 

De Bilt
‘Gelukkig blijkt bij vele Biltenaren en Biltse bedrijven de motivatie groot om mensen, die onverhoopt afhankelijk zijn geworden, te ondersteunen met een actie als deze. Het Etos-filiaal aan de Hessenweg in De Bilt heeft bijvoorbeeld actief aan deze actie bijgedragen. Mensen die in de lokale SP afdeling bekend zijn vertelden dat er vaak een tekort is aan was-en schoonmaakmiddelen en noodzakelijke drogisterijartikelen bij De Voedselbank. Een medewerker van De Voedselbank bevestigde dit’. 

Eigen huis
Marisca en Ron hebben hun huis vanaf eind november een maand open gesteld om donaties in natura te ontvangen en verzamelen. Ron heeft daarnaast op verzoek van een aantal bejaarden hun bijdrage bij hen afgehaald. De penningmeester van de afdeling (Maaico Maarsen) hield de financiële donaties bij op het Rabo-banknummer van de afdeling. De afdeling vulde de eindopbrengst aan uit eigen kas tot 1500 euro.

Meer berichten