Eet Mee organiseert Video-etentjes Weekend
Logo vierklank.nl
Een Eet Mee-etentje. (foto Inge Pont)
Een Eet Mee-etentje. (foto Inge Pont) (Foto: Inge Pont)

Eet Mee organiseert Video-etentjes Weekend

Nu de loc down met drie weken verlengd is krijgen steeds meer mensen het gevoel dat de muren op hen afkomen en dat hun leven stilstaat. Voor iedereen die graag een ander verhaal wil horen of gewoon even gezellig met iemand wil kletsen organiseert Eet Mee van 22 t/m 24 januari een Video-etentjes-Weekend. 

Tijdens de loc down in het voorjaar is Eet Mee via haar online matchingplatform gestart met het aanbieden van video-etentjes. Zo kan je op een veilige manier toch mensen samen ‘aan tafel’ brengen. ‘Ook al zit je de hele dag al te videobellen, dit is toch anders’, aldus de deelnemers. ‘Het verschil: je kookt iets lekkers voor jezelf, dekt de tafel gezellig en trekt iets leuks aan. Het voelt daardoor toch een beetje als een uitje. Je zet je laptop of tablet op tafel, logt in en je bent klaar’. Van studenten tot ouderen, van expats tot vluchtelingen, de etentjes trekken een mix van mensen aan.?En gemiddeld beoordelen zij de video-etentjes met een acht. ‘Het is leuk om in deze tijd, waarin ik veel thuis zit, gezellig te kletsen en nieuwe mensen te ontmoeten. Zo voelt het toch alsof je even niet thuis bent’, aldus een van de deelnemers. En een ander zegt: ‘Het was gezellig en we hebben veel gekletst’. 

Meedoen
Aanmelden kan via de app.eetmee.nl/aanmelden. Maak een profiel aan en meld je aan voor het Video-etentjes Weekend door op de dag te klikken waarop jij gematcht wilt worden. Eet Mee matcht je met een gezellig eetgroepje en houdt rekening met de taal waarin je een gesprek kunt voeren. Het enige dat jij nodig hebt is een tablet of laptop en een Wifi-verbinding. Aanmelden kan tot en met 20 januari. En bevalt het goed, dan kan men via het Eet Mee-platform ook eigen matches maken. 

Ingewikkeld
Zou je wel mee willen doen maar lijkt het je zo ingewikkeld? Neem dan contact op via 030 – 2213498 of stuur een mail naar info@eetmee.nl.?Eet Mee brengt al ruim 10 jaar mensen via de keukentafel met elkaar in contact.? Eet Mee is een landelijk platform van mensen die graag anderen ontmoeten, die houden van een goed gesprek en van lekker eten. ‘Mensen samenbrengen door thuis-etentjes.’ Met die gedachte is Stichting Eet Mee in de regio Utrecht opgericht. Zo ontstonden er al meer dan 10.000 matches. Na dit succes krijgt het platform nu landelijk vervolg.? 

(Annelies Kastein)? 

Meer berichten