Corona en het onderwijs op De Kievit
Logo vierklank.nl
Op de school is er noodopvang voor kinderen van ouders die een vitaal beroep uitoefenen.
Op de school is er noodopvang voor kinderen van ouders die een vitaal beroep uitoefenen. (Foto: )

Corona en het onderwijs op De Kievit

 ‘Door de sluiting van de schooldeuren wordt er noodzakelijk weer overgeschakeld naar online onderwijs. Op de basisschool van Wereldkidz De Kievit in Maartensdijk zijn wij voor de Kerstvakantie gestart om ons online onderwijs goed voor te bereiden nadat we de Kerstviering samen met de kinderen nog hebben kunnen vieren’, zegt directeur An Roozendaal.

door Henk van de Bunt

Online onderwijs
‘Wij zijn maandag 4 januari van start gegaan met het online onderwijs. Voor de vakantie hebben alle leerlingen een chrome-book mee naar huis gekregen, een werkpakket met spulletjes en een weektaak’. Iedere leerling krijgt zo iedere dag instructie van een leerkracht en zij worden online gevolgd in hun vorderingen die ze maken. Ook zijn er momenten op een dag speciaal ingericht voor vragen (ook van ouders) en is er de gelegenheid voor extra instructie aan kinderen. An Roozendaal: ‘Voor de allerjongsten in school hebben wij iedere dag een challenge online klaarstaan die kinderen in groep 1/2 samen met hun ouders die dag kunnen doen. Hier krijgen we grote en positieve respons op’.

Noodopvang
Op de school is er een noodopvang voor leerlingen waarvan een van de ouders een vitaal beroep uitoefent, of een alleenstaande ouder is. Maar ook is er noodopvang voor de kinderen die thuis met veel kleine broertjes en zusjes zijn, waardoor het lastiger is om zich goed op het leerwerk te richten. Er is een toename in kinderen, dat nu er gebruik van maakt gedurende de lockdown: ‘Wij proberen als school samen met de ouders tot goede praktische oplossingen te komen. Het meest belangrijk voor ons is dat wij ieder kind in zicht hebben, kunnen bieden wat ze op dit moment nodig hebben in aandacht en lesaanbod’.

Hart onder riem
Directeur Roozendaal leeft mee: ‘We willen alle ouders laten weten dat wij aan hen denken en dat we samen onze kinderen zo goed als mogelijk begeleiden. Als we verder vooruit kijken zitten we met elkaar nog wat langer in deze lockdown wat betekent dat wij als school onze kinderen waarschijnlijk later zullen toetsen en de rapporten ook wat later zullen volgen. Wij missen de kinderen, wij missen het live onderwijs, maar we gaan dit met elkaar doorkomen. Wat de gevolgen op lange termijn zullen zijn voor de cognitieve en sociale ontwikkeling van de kinderen die nu basisonderwijs volgen is afwachten. Door de school De Kievit wordt er hard gewerkt om samen met de ouders en de leerlingen zelf het maximale te doen’.

Meer berichten