Logo vierklank.nl
Maar liefst 7 flink gevulde kratten met houdbare producten en verzorgingsmiddelen is het resultaat van de kerstactie voor de Voedselbank.
Maar liefst 7 flink gevulde kratten met houdbare producten en verzorgingsmiddelen is het resultaat van de kerstactie voor de Voedselbank. (Foto: )

Kerstactie Basisschool De Regenboog voor Voedselbank

Op basisschool De Regenboog in De Bilt worden de kinderen gestimuleerd zich verantwoordelijk te voelen voor de gemeenschap waarin zij leven. Zorg dragen voor elkaar in de klas, op het plein en in de buurt. Dit brengt de school deze dagen in de praktijk door tot de kerstvakantie producten in te zamelen voor Voedselbank De Bilt. 

door Kees Diepeveen

De waarnemend directieleden Wilma Jochem en Sabine Kors verwijzen naar de website van De Regenboog waar de missie van de school vermeld staat: ‘Onderwijs met hoofd, hart en handen. Waarbij hart staat voor zorg voor de mensen om je heen’. Vanuit dat motto heeft de school besloten om dit jaar een actie op te zetten voor de Voedselbank die alle zeilen moet bijzetten om de voedselvoorziening van hun afnemers gaande te houden. 

Voedselhulp
Vanaf 7 december stonden er kratten in de hal van de school waar naast buiten de koelkast houdbare producten als ragout in blik, pakken vruchtensap, toastjes en broodbeleg ook verzorgingsproducten als tandpasta, shampoo en luiers voor de Voedselbank worden ingezameld. ‘De vrijwilligers van Voedselbank De Bilt helpen wekelijks meer dan 125 huishoudens/gezinnen met voedselhulp. De mensen die hier gebruik van maken zijn in financiële problemen geraakt en hebben wekelijks te weinig geld over om voedsel en kleding te kopen. ‘Als school dragen wij hier graag een steentje aan bij’ aldus Wilma. Sabine vult hierop aan: ‘Dit is ook een belangrijk thema binnen De Vreedzame school. Dat is een programma voor sociale competentie en democratisch burgerschap waar wij als school actief vorm aan geven. Naast het verstrekken van de voedselpakketten aan de mensen die onder de armoedegrens leven, wordt hiermee ook verspilling van voedsel tegengegaan. Een belangrijke boodschap die wij ook aan de kinderen willen meegeven in deze consumptiemaatschappij’.

Mooi pakket
Secretaris van de Voedselbank De Bilt André Schellart geeft aan dat deze acties van groot belang zijn voor de voedselvoorziening van hun afnemers. ‘Het is elke week weer een karwei om een mooi pakket voedsel voor het groeiend aantal gezinnen te maken’ aldus André. ‘Het zijn nu al 130 à 140 gezinnen en het lijkt hard te gaan groeien de komende tijd. Daarom zijn wij zo blij met de actie van De Regenboog. Normaal geven wij voorlichting aan de kinderen over de noodzaak van onze werkzaamheden maar door de coronacrisis was dat nu niet mogelijk’.

Op vrijdag 18 december kon Voedselbank De Bilt op de Regenboog 7 volle kratten in ontvangst te nemen. Wilma en Sabine hopen hiermee met de school een bijdrage geleverd te hebben om gezinnen die het moeilijk hebben een heerlijke maaltijd met de kerstdagen te bezorgen. 

Meer berichten