Logo vierklank.nl
De rozenactie van het project Wij(k) Geluk is een succes. Rob en Joke gaven een roos aan hun benedenbuurman. ‘Een roos uit het hart, sterkte’, schreven ze op het kaartje bij de roos.
De rozenactie van het project Wij(k) Geluk is een succes. Rob en Joke gaven een roos aan hun benedenbuurman. ‘Een roos uit het hart, sterkte’, schreven ze op het kaartje bij de roos. (Foto: )

Maak de buurt een beetje mooier

Op initiatief van het KunstenHuis, Dynamo Advies en Samen voor De Bilt is het project Wij(k) Geluk van start gegaan. ‘Geef een roos met een persoonlijke boodschap aan een buurtgenoot. Want waarom wachten met iets aardigs zeggen als het ook vandaag kan.’

Het project heeft als doel het creëren van geluksmomenten en het stimuleren van contacten tussen wijkbewoners in de gemeente De Bilt. Projectleider Heleen André de la Porte, vertelt: ‘Zo eenvoudig kan het zijn. Geef geluk door en maak zo je buurt een klein beetje mooier’. Ze legt uit hoe belangrijk het is om naar elkaar om te kijken. Juist dichtbij in je eigen straat of wijk, in deze tijd waarbij afstand houden noodzakelijk is. Laat je buurtgenoten weten dat ze er niet alleen voor staan. Het project Wij(k) Geluk brengt lichtpuntjes en nodigt iedereen van harte uit om mee te helpen.’ Het project wordt financieel ondersteund door Tap DELA Bilthoven, Gemeente De Bilt, Stichting Mens en zijn Natuur en Rabobank Rijn en Heuvelrug. Kijk voor meer informatie op www.actiefindebilt.nl.  (Judith Boezewinkel)

Meer berichten