Logo vierklank.nl

Leg de coronaproof feestdagen vast voor het archief

De decembermaand is een bijzondere maand; we vieren Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw. Dit jaar is december extra bijzonder, want deze feestdagen moeten wij nu coronaproof vieren. Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) wil deze gebeurtenissen graag bewaren in het archief in de coronacollectie. 

De geschiedenis van morgen wordt vandaag gemaakt, daarom archiveert het RHCVV ook actueel materiaal. Zowel op papier als digitaal. Daar heeft het RHCVV hulp bij nodig, u kunt namelijk materiaal aanleveren via email, per post of op de studiezaal van het RHCVV.

Creatief
In maart begon het RHCVV met het verzamelen van materiaal waaruit de impact van de coronacrisis op het dagelijks leven blijkt. Met hulp van verschillende inwoners van de gemeenten Stichtse Vecht, De Ronde Venen, De Bilt en Weesp groeit deze collectie nog steeds. Ook op de viering van de feestdagen in december heeft de coronacrisis een grote impact. Daarom gaan mensen creatief om met manieren om elkaar toch te zien.

Het zijn onder meer deze creatieve uitingen die het RHCVV graag wil opnemen in de coronacollectie. Denk aan het kerstdiner via FaceTime, foto’s van een kerstborrel in de buitenlucht op anderhalve meter afstand of opnames van videogesprekken waarin men elkaar gelukkig nieuwjaar wenst. Maar ook speciale kerstkaarten, menukaarten van restaurants voor thuisbezorging, bingokaarten voor online kerstvieringen zijn zeer welkom. 

Wilt u het RHCVV helpen met de coronacollectie? Stuur dan uw digitale materiaal naar hotspot@rhcvechtenvenen.nl. Ander materiaal zoals gedichten of kerstkaarten kunt u opsturen naar Postbus 120, 3620 AC Breukelen of afgeven op de studiezaal op de Schepersweg 6e in Breukelen. Heeft u ander materiaal over de impact van corona? Ook dat mag u nog steeds naar het RHCVV sturen. 

Meer berichten