Logo vierklank.nl
Vol trots poseert Arie Schuurman met de oorkonde van het erelidmaatschap die hem zojuist door de voorzitter is uitgereikt.
Vol trots poseert Arie Schuurman met de oorkonde van het erelidmaatschap die hem zojuist door de voorzitter is uitgereikt. (Foto: )

Arie Schuurman erelid van Harmonie Kunst en Genoegen

Ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag heeft Harmonie Kunst en Genoegen uit Maartensdijk hun grootste supporter op een privé-concert getrakteerd en hem tot erelid benoemd. 

door Kees Diepeveen

Arie Schuurman was buitengewoon verrast toen hij op vrijdagavond 11 december de grote toneelzaal van De Vierstee in Maartensdijk met zijn begeleiders binnenstapte en ontvangen werd met een serenade. De begeleiders wisten wat er gebeuren ging maar hadden dat Arie niet verteld. Arie, die in een begeleid-wonen-afdeling van een verzorgingshuis in Bilthoven woont was op 6 december 80 jaar geworden. Zijn begeleiders wisten van zijn passie voor Kunst en Genoegen en hadden gevraagd of het harmonieorkest een serenade wilde brengen in Bilthoven. Helaas lieten de coronaregels van het tehuis dat niet toe. Kunst en Genoegen heeft toen bedacht om Arie een privé-concert te geven in de oefenruimte van het orkest in de grote toneelzaal van De Vierstee.

Speciaal
Er stond een speciaal versierde stoel klaar voor Arie waar hij met genoegen in plaats nam terwijl het harmonieorkest met veel pit het nummer Try Out van Wim Hogenkamp speelde. Na dit nummer werd Arie door voorzitter Nel Raven van harte welkom geheten en nog gefeliciteerd met zijn verjaardag. Daarna werd Arie door haar namens de vereniging als erelid van Kunst en Genoegen benoemd en werd hem een ingelijste oorkonde overhandigd waardoor hij zichtbaar was geroerd. Vervolgens mocht Arie met zijn begeleiders de rest van de oefenavond van het harmonieorkest bijwonen.

Fan
Arie Schuurman is bij de meeste inwoners van Maartensdijk bekend omdat hij altijd binnen de gemeente Maartensdijk bij de Groenvoorziening heeft gewerkt. Dat Arie werkelijk een groot fan van Kunst en Genoegen is bleek uit het verhaal dat hij zelfs een keer lopend vanuit De Bilt naar Maartensdijk is gekomen om een concert bij te wonen. Een echte supporter die het verdiende om door het harmonieorkest in het zonnetje gezet te worden met als kers op de taart een erelidmaatschap.

Meer berichten