Appeltjes bakken bij De Biltse Hof
AlgemeenLizette Bossert runt een bedrijf dat zich richt op eten en drinken als welzijnsaspect in de zorgsector. Zij is culinair trainer en kookdocent en schreef o.a. het kookboek ‘Toen was koken heel gewoon’. Omdat veel van haar activiteiten stil kwamen te liggen door corona, bood zij zichzelf aan voor een geluksmoment voor én met bewoners
Lizette wilde graag op locatie komen om samen met bewoners een heerlijk geurend gerecht te bereiden van gebakken appeltjes met custard-vla en slagroom. Een gerecht dat herinneringen oproept van weleer, ook bij mensen met dementie. Samen appels schillen en bakken, zelf warme custard-vla maken en slagroom kloppen en uiteraard daarna samen genieten. De Bilthuysen hoefde hier niet lang over na te denken en nodigde Lizette graag uit bij Boshuysen, de kleinschalige woningen voor mensen met dementie op De Biltse Hof. (Liselotte de Bruijn)