Bijzondere expositie in KunstindeKelder
Logo vierklank.nl
Lilian van den Einden (l) en Giny Jans naast hun kunstwerken.
Lilian van den Einden (l) en Giny Jans naast hun kunstwerken. (Foto: )

Bijzondere expositie in KunstindeKelder

Tot 2 januari is in KunstindeKelder van de Bilthovense Boekhandel een duo-expositie te bezichtigen van Lilian van den Einden (vilt) en Giny Jans (mixed media) uit Deventer. Zij tonen beiden hun eigen werk én hun samenwerkingsproject ‘Human Nature’.

Giny heeft een fascinatie voor gezichten en handen, die voor haar de identiteit en de schoonheid van de mens weergeven. Op deze geschilderde gezichten en handen rangschikt ze collages van uitgeknipte bloemen, vogels en insecten. Ze hergebruikt veel materiaal, zoals handgeschept papier, vezels en karton.

Vilt
Lilian maakt vilt-objecten voor aan de muur, waarbij zij ongeverfde wol van schapen, zijde, jute en vlas gebruikt. Zij laat zich inspireren door wat de mens beweegt en in de natuur vindt zij structuren en vormen die passen bij wat ze wil uitdrukken. Het voordeel van vilt aan de muur is ook dat het zorgt voor een betere akoestiek

Samenwerking
De installatie ‘Human Nature’ laat een bijzondere samenwerking zien van deze twee kunstenaars, die vanuit totaal verschillende disciplines de natuur omarmd hebben, niet om deze naar hun hand te zetten, maar om te koesteren en in haar waarde te laten. (Frans Poot)

Meer berichten